Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-10-2001
Politiebericht Groningen
Woensdag 17 oktober 2001

Dagelijkse berichten

Scharmer: gewonde bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de autosnelweg A7 bij Scharmer is dinsdagavond een 34-jarige automobilist uit Muntendam gewond geraakt. De man reed met zijn auto in de richting van Winschoten en verloor door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur. De wagen raakte in een slip en botste tegen de middengeleiding waarna het voertuig nog enkele keren over de kop sloeg. De bestuurder kon zelf uit de auto komen maar moest wel naar een ziekenhuis worden gebracht voor behandeling. De aard van zijn letsel is niet bekend. De auto van de Muntendammer is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Wildervank: motorrijder gewond
Een 22-jarige motorrijder uit Winschoten is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de N33. De man reed met zijn motor vermoedelijk met hoge snelheid de afrit Stadskanaal op. Tengevolge van blokkerende remmen verloor hij de controle over de motor en kwam naast de weg terecht. De man viel met zijn motor en kwam onder aan het talud tot stilstand. Hij liep arm en beenletsel op en is voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. Zijn motor is door een berger afgevoerd.

Hellum: jongen aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht aan de Hoofdweg in Hellum een 16-jarige jongen uit Groningen aangehouden. De knaap werd aangehouden door politiemensen die onderweg waren naar Steendam om daar een onderzoek in te stellen naar de eigenaar van een auto die enige tijd eerder was aangetroffen op de Noorddijkerweg in Groningen na korte tijd door de politie vanuit de richting Ten Boer te zijn achtervolgd. De bestuurder van de auto vluchtte uit de wagen en verdween in de landerijen rond Noorddijk. De auto bleek eigendom van een inwoner van Steendam. Onderweg naar hem toe troffen de agenten de verdachte in Hellum. Hij kwam uit de richting Steendam en zat onder het zand. In de woning van de eigenaar van de auto in Steendam bleek te zijn ingebroken waarbij de wagen door de inbrekers was meegenomen. De aangehouden jongeman bleek bij onderzoek inderdaad bij de inbraak betrokken te zijn. Hij had echter ruzie gekregen met zijn mededader die er vervolgens met de gestolen auto vandoor was gegaan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Naar de medeverdachte wordt een nader onderzoek ingesteld. Het is niet uitgesloten dat de beide verdachten zich de afgelopen dagen en weken schuldig hebben gemaakt aan meerdere autodiefstallen en andere misdrijven.

Winschoten: automobilist onder invloed
Wegens rijden onder invloed heeft de politie dinsdagnacht een 22-jarige inwoner van Winschoten aangehouden. De man reed met zijn auto over de Bovenburen in zijn woonplaats en bleek bij een routinecontrole door de politie te veel alcohol te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.6 promille werd gemeten. De auto van de verdachte bleek niet te zijn verzekerd en is door de politie in beslag genomen. Na verhoor is de verdachte heengezonden met een dagvaarding en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Scheemda: rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft dinsdagmorgen hert rijbewijs van een 24 jarige man uit Winschoten ingevorderd. De man reed met zijn auto over de A7 in de richting van Winschoten en werd ter hoogte van Scheemda door een politiepatrouille opgemerkt omdat hij erg hard reed en bovendien met een GSM zat te bellen. De topsnelheid van de man werd gemeten op circa 190 km per uur. Hij werd aan de kant gezet en kreeg een bekeuring voor het rijden met een gemiddelde snelheid van 177 km per uur waarbij zijn rijbewijs werd ingenomen.

Groningen: autodieven aangehouden
In de Verweystraat in Groningen heeft de politie dinsdagmorgen een 37-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige man uit Groningen aangehouden. De mannen werden opgepakt toen zij in een auto wilden stappen die maandag was gestolen aan de Hora Siccamasingel in Groningen. Surveillerende politiemensen zagen de auto staan en hielden die in de gaten. Na enige tijd kwamen de beide verdachten bij de auto en wilden er mee wegrijden. Ze zijn ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Groningen: fietster gewond bij ongeval
Bij een verkeersongeval op de Zonnelaan in Groningen is dinsdagmorgen een 51-jarige vrouw uit Groningen gewond geraakt. De vrouw reed op de fiets en kreeg op de kruising met de Plataanlaan geen voorrang van een bestelauto bestuurd door een 53-jarige man uit Hoogezand. De vrouw werd aangereden en kwam te vallen. Ze liep enkele kneuzingen op en werd voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis.

Groningen: overlastveroorzakers
Een 46-jarige vrouw en drie mannen in de leeftijd van 18, 30 en 36 jaar uit Groningen en Joure, zijn dinsdagmiddag door de politie aangehouden op de Vismarkt en het Martinikerkhof in Groningen. De vier mensen werden allen aangehouden wegens het gebruik van alcoholhoudende drank in het openbaar. Na verhoor zijn ze met een bekeuring van 90 gulden heengezonden. Dinsdagavond werd een 37-jarige vrouw uit Groningen door de politie aangehouden op de Reitdiepskade. Ze liep daar te tippelen. Ook zij werd na verhoor met een boete van 100 gulden heengezonden.

Groningen: bietenwagen rijdt tegen politiegebouw Nadat zijn vrachtwagencombinatie, geladen met bieten, was gewogen op de weegbrug van de politie aan de Sontweg in Groningen botste een 26-jarige vrachtwagenchauffeur tijdens een achteruitrijdmanoeuvre tegen het voorgebouw van de stal van de bereden politie. Het gebouw liep zware schade op. De vrachtwagencombinatie, die overigens niet te zwaar beladen bleek te zijn, raakte licht beschadigd.

Groningen: controles fietsen en bromfietsen
Dinsdagavond werd in de wijk Beijum een controle gehouden op fietsers en bromfietsers. Er werden 36 bestuurders bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Ook 12 bestuurders van bromfietsen kregen een proces verbaal voor te hard rijden. Twee bromfietsen werden aan het bureau geplaatst voor een technisch onderzoek. Tijdens de controle moesten ook 90 fietsers en bromfietsers een blaastest afleggen. Een 46-jarige bromfietser kreeg een proces verbaal voor het rijden onder invloed.

Groningen: Lastige automobilist
Op de Westersingel werd een 31-jarige Groninger aangehouden. De man kreeg een bekeuring voor het parkeren. Hij bleek het daar niet mee eens te zijn. Toen de man zijn naam niet wilde opgeven werd hij aangehouden. Hij verzette zich hevig tegen de aanhouding, maar belandde uiteindelijk wel op het politiebureau. Daar kreeg hij meerdere processen verbaal.

Groningen: alcohol
Op meerdere plaatsen in de stad werden dinsdagavond en -nacht alcoholcontroles uitgevoerd. Tien bestuurders kregen een proces verbaal. Een 33-jarige stadjer had 1.3 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bleek het rijbewijs van de man al enige tijd verlopen te zijn. Ook een 20-jarige stadjer kreeg een proces verbaal. Hij werd op de Pleiadenlaan aangehouden, maar trachtte eerst te voet te vluchten. De agenten wisten de man uit de bosjes te plukken, waar hij zich trachtte te verstoppen. Ook hij had 1.3 promille alcohol in zijn bloed. *Een 40-jarige man uit t Zandt veroorzaakte op de Korreweg een botsing met een geparkeerde auto. Hij bleek ook onder invloed van alcohol te zijn. Gezien het resultaat van het alcoholonderzoek ( hij had 1.7 promille in zijn bloed) werd het rijbewijs van de man ingenomen. *Een 34-jarige man uit Zuidlaren veroorzaakte op de Voermanstraat een aanrijding. Hierbij kreeg de man bovendien ruzie met zijn tegenpartij, waarna hij een deuk in de auto van de 28-jarige stadjer schopte. Agenten troffen de inwoner van Zuidlaren op de Pleiadenlaan aan. Hij bleek onder invloed te zijn van 1.4 promille. De man kreeg een proces verbaal voor het alcohol gebruik en de vernieling en bedreiging van de Groninger. De overige bestuurders hadden tussen de 0.5 en 1 promille alcohol in hun bloed.

Groningen: bedreiging café bezoekers
Op de Westersingel heeft de politie afgelopen nacht een 32-jarige Groninger aangehouden. De man had problemen gemaakt in een café aan de Westersingel. Toen agenten bij het pand kwamen verliet de verdachte het etablissement. Hierbij ontstond weer een ruzie waarbij de man was betrokken. De politie heeft de verdachte meegenomen naar het bureau voor verhoor. Ook een 24-jarige stadjer die bij de onenigheid betrokken was werd aangehouden en meegenomen.

Haren: inbraak
Afgelopen nacht werd ingebroken in een drogisterij aan de Brinkhorst in Haren. De daders vernielden een grote ruit van de toegangsdeur. In de winkel werd een vitrine vernield. Hieruit werden diverse duurdere parfums weggenomen. De schade is aanzienlijk.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (30 ct/min)