Politiebericht Flevoland: gehele regio 18-10-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-53224343

Aanhoudingen
ALMERE De politie kreeg woensdagnacht een melding van autodiefstal. Agenten zagen het gemelde voertuig over de Spoordreef richting de Markerdreef rijden. Op de Markerdreef reden de agenten de auto klem en hielden vervolgens de verdachte een 28-jarige Amsterdammer aan. De verdachte is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

ALMERE Woensdagavond kreeg de politie een melding van overlast op het Lavendelplantsoen. Daar zagen agenten dat een groep jeugd rond een winkel stond en op het dak. Toen de jongeren de politie zagen, vluchtten zij. Agenten grepen twee jongeren die van het dak afklommen, in de kraag. De twee 15-jarigen uit Almere zijn aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De verdachten zijn met een transactie heengezonden.

ALMERE Een 18-jarige vrouw uit Almere is woensdagmiddag op de Runmolenstraat aangehouden voor mishandeling. Een 22-jarige inwoner uit Almere meldde dat zij door de voor haar bekende vrouw mishandeld was (verwondingen in het gezicht). De 18-jarige is geboeid overgebracht naar het politiebureau. De vriend van de verdachte een 21-jarige inwoner van Almere was het niet eens met de aanhouding en wilde na herhaaldelijk verzoek niet weggaan. Hij is vervolgens ook aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en beledigde de agenten meerdere keren. Na verhoor op het politiebureau werd de 18-jarige vrouw heengezonden. Daarbij beledigde ze de agenten en is ze op het politiebureau weer aangehouden.

Alcohol
EMMELOORD Op de Lange Dreef hield een surveillerende agent woensdagnacht een 45-jarige automobilist uit Emmeloord aan voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de verdachte 590 ug/l (1,34 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij werd met een rijverbod van 6 uur heengezonden. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

ZEEWOLDE De politie zag woensdagnacht een auto met zijn grote lichten hun tegenmoet rijden op de Slingerweg. Ze hielden de automobilist staande. Omdat zij vermoedden dat de 20-jarige inwoner van Zeewolde alcohol gedronken had, hielden ze hem aan. Op het politiebureau blies de verdachte 300 ug/l (0,75 promille) . Hij kreeg een rijverbod van 2 uur uitgereikt en is na verhoor heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding
URK Een 22-jarige automobiliste uit Tollebeek is met pijn in haar buik overgebracht naar het ziekenhuis te Lelystad, nadat ze betrokken was geweest bij een aanrijding. Volgens de verklaringen reed ze over de Urkerweg door rood licht. Daarbij botste haar auto met die van een 21-jarige Urker die de kruising vanaf de Meep richting het Toppad overstak.

Controle
EMMELOORD De politie hield met de video-auto woensdag een verkeerscontrole onder andere op de A6. De agenten constateerden 12 overtredingen waaronder te hard rijden en door rood licht rijden.

Wijktoezicht
LELYSTAD Tijdens zijn wijktoezicht zag een agent een man gevaarlijk door de Boswijk en het winkelcentrum rijden. De man reed op een quat. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar deze man.

Gaslucht
ZEEWOLDE De politie kreeg het verzoek om naar een camping op de Dasselaarweg te gaan in verband met een gaslucht. De brandweer was ook ter plaatse en verrichte metingen. Er waren onderhoudswerkzaamheden geweest aan de gasopslagtank en vermoedelijk was de lucht daaruit afkomstig. Voor de veiligheid sloot de politie de toegangsweg tijdelijk af. Een gespecialiseerd bedrijf sloot de tank af en na toestemming van de brandweer gaf de politie de weg weer vrije toegang.