Provincie Groningen

Groningen, 18 oktober 2001 Persbericht nr. 211

Opening Site www.arbeidsmarktgroningen.nl

Op donderdag 18 oktober heeft gedeputeerde De Meijer tijdens de commissievergadering Economische Zaken in de statenzaal de site www.arbeidsmarktgroningen.nl gelanceerd.

De site is een initiatief van de Provincie Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen en is toegankelijk voor iedereen die actuele informatie wil hebben over de arbeidsmarkt in de provincie Groningen. Ook binnen onze eigen organisatie is deze informatie van groot belang, immers op basis van informatie wordt beleid gemaakt. De informatie die hiervoor nodig is, is echter niet altijd beschikbaar. En als het al beschikbaar is, zijn de gegevens zelden onderling vergelijkbaar. Dit is dan ook een van de belangrijkste aanleidingen geweest voor het opzetten van de site www.arbeidsmarktgroningen.nl.

De internetsite www.arbeidsmarktgroningen.nl is een nuttig instrument voor alle mensen die direct of indirect te maken hebben met de Groningse arbeidsmarkt. U vindt er, naast werkloosheids- en werkgelegenheidscijfers van de diverse gemeenten, onder andere de arbeidsmarktschets van de provincie Groningen, het Provinciaal Werkgelegenheids-register en het laatste arbeidsmarktnieuws. Verder zijn er links naar andere relevante pagina's. Op de site is tevens de mogelijkheid om te reageren op stellingen die te maken hebben met actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.