Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-10-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Winkelinbreker aangehouden

UTRECHT Woensdagavond werd een man aangehouden voor het inbreken in een levensmiddelenwinkel en een auto.

Omstreeks half elf kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een winkel aan het Smaragdplein. Ter plaatse zagen agenten dat een ruit aan de achterzijde van de winkel was vernield. Getuigen wisten te melden dat zij de verdachte hadden zien wegrennen in de richting van de Aquamarijnlaan.

Via de meldkamer kwam op dat moment een melding binnen dat er een auto werd opengebroken op de Aquamarijnlaan. Verschillende politie autos zochten in de buurt naar de inbreker. Een getuige vertelde dat zij een man had zien weglopen in de richting van een poortje van de Van Lippe Biesterveldstraat.

Ter plaatse trof de politie een 31-jarige man uit Utrecht aan die voldeed man het signalement. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Vier vrouwen aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Seinedreef werden woensdagmiddag vier vrouwen (woonplaats onbekend) aangehouden voor winkeldiefstal.

De beveiliging hield de vrouwen al enige tijd in de gaten. Uiteindelijk constateerde de beveiliging dat de dames een stuk dikker naar buiten gingen dan dat zij gekomen waren. De inmiddels gewaarschuwde politie hield de vrouwen aan. Uit onderzoek bleek dat de verdachten een groot aantal goederen onder hun rokken had verborgen. De totale waarde was rond de 400,=.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Winthontlaan vond woensdagmorgen een aanrijding tussen een bromfietster en een fietser plaats.

Omstreeks elf uur reed een 64-jarige man uit Nieuwegein met zijn fiets over het fietspad aan de Winthontlaan. In tegenovergestelde richting reed een 37-jarige vrouw uit Utrecht op haar bromfiets. Door nog onbekende oorzaak reden de twee bestuurders frontaal tegen elkaar aan.

De 37-jarige Utrechtse werd met onbekend letsel overgebracht naar het Oudenrijnziekenhuis. De 64-jarige fietser bleef ongedeerd.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft woensdag op de Maliebaan een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen kwart over tien en half twaalf werden 316 voertuigen gemeten. In totaal kregen 39 bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km/u.