Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 18-10-2001

Politieberichten district Eemland noord, 10.10 uur
Verkeerscontroles

SOEST- Op woensdagmiddag werd van kwart voor twee tot half drie een gordelcontrole gehouden op de Dalweg. In totaal kregen 3 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Van kwart over twee tot kwart voor drie werd er een gordelcontrole gehouden op de Koningsweg. Hier kregen 6 automobilisten een bekeuring van 90 gulden vanwege het niet dragen van de autogordel.

Doe nuchter, rij alcohol vrij

EEMNES/BAARN/BUNSCHOTEN - In het kader van de aktie Doe nuchter, rij alcoholvrij werden verschillende alcoholcontroles gehouden.

Op de Laarderweg werd woensdagavond gecontroleerd van negen tot kwart voor tien. 24 automobilisten moesten blazen en 1 hiervan had teveel gedronken. Een 25-jarige automobilist uit Eemnes blies op het bureau
1.10 promille. Proces-verbaal tegen de man is opgemaakt.

Op de Bisschopsweg werden automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hier bleek een 43-jarige automobilist uit Bunschoten te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 1.10 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Op de Amersfoortseweg werd er gecontroleerd op donderdagochtend van kwart voor twee tot kwart voor vier. Hier werden 17 automobilisten gecontroleerd. Niemand had hier teveel alcohol gedronken.

Bromfietser te hard

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG- Op woensdagavond werd omstreeks tien voor zeven een 18-jarige bromfietser uit Bunschoten/Spakenburg gecontroleerd op de Westsingel. Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden en onderwierpen de bromfiets aan een onderzoek. Hier bleek de motor veel te veel vermogen te hebben en werd ingenomen voor een uitgebreid technisch onderzoek.