Van Hulzen pr adviseurs


Halder neemt Flamco-divisie over van Polynorm

s-Gravenhage, 18 oktober 2001 , 18 oktober 2001 - De investeringsmaatschappij Halder heeft een akkoord bereikt om op exclusieve basis te onderhandelen over de aankoop van de Flamco-divisie van Polynorm N.V. in Bunschoten. Verwacht wordt dat de transactie vóór het eind van dit jaar kan worden afgerond.

Flamco is de divisie installatieproducten van Polynorm. De belangrijkste afzetgebieden zijn Nederland en Duitsland, daarnaast is Flamco onder meer actief in België, Engeland, Frankrijk, Zweden en Polen. In 2000 behaalde Flamco een omzet van EUR 82,3 miljoen en een bedrijfsresultaat van EUR 7,9 miljoen.

Pieter van der Meijden, Halder: "Flamco past qua profiel uitstekend in ons investeringsbeleid. We zijn dan ook blij indien we dit bedrijf aan onze portefeuille kunnen toevoegen."

Halder is onderdeel van de Belgische investeringsgroep GIMV. Halder richt zich op buy-outs van ondernemingen in industrie, dienstverlening en handel met een jaaromzet vanaf EUR 25 miljoen en een goede marktpositie. Andere voorwaarden voor participatie zijn winstgevendheid en potentieel voor verdere groei. Voorbeelden van participaties van Halder in Nederland zijn Altrex (ladders en trappen) en Markgraaf (bescherming van merkrechten en patenten).

GIMV is de grootste verschaffer van private equity en venture capital in België. De onderneming is genoteerd aan Euronext Brussel en actief in West-Europa (België, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk), Midden- en Oost-Europa, Azië en de Verenigde Staten. Bij de investeringen ligt het accent op buy-outs, informatie- en communicatietechnologie alsmede biotechnologie. De waarde van de investeringsportefeuille van GIMV bedroeg per ultimo juni 2001 circa EUR 1,2 miljard.