DaimlerChrysler Nederland

DaimlerChrysler besteedt 1,7 miljard aan milieubescherming

DaimlerChrysler AG heeft vorig jaar ongeveer 1,7 miljard euro besteed aan milieubescherming. Het merendeel van de bestedingen is gebruikt voor onderzoek naar en ontwikkeling van hybride- en brandstofceltechnologie en nieuwe, zuinige motoren met een lage uitlaatgas- en geluidsemissie. Aanpassingen om diverse locaties milieuvriendelijker te maken waren goed voor 700 miljoen euro.

Het afgelopen jaar heeft DaimlerChrysler op het gebied van recyclebare brandstoffen veel vooruitgang geboekt met de brandstofcel. Zo werd een half jaar geleden de NECAR 5 gepresenteerd, een door methanol aangedreven auto waarmee onlangs de eerste testritten in Japan zijn afgerond.

De eerste dertig door waterstof aangedreven brandstofcelbussen zijn door DaimlerChrysler verkocht aan tien Europese steden, waaronder Amsterdam. In samenwerking met de vervoersondernemingen worden op dit moment zogenaamde 'waterstof tankstations' gebouwd.

Het aandeel recyclebare materialen in auto's nam significant toe. Zo gebruikt DaimlerChrysler in Brazilië steeds vaker kokosvezel voor de Mercedes-Benz A-Klasse, die in Juiz de Fora wordt geproduceerd. Bij vrachtwagens wordt kokosvezel naast de hoofdsteunen en zonneschermen tegenwoordig ook toegepast bij de stoel- en bankbekleding.

Het gebruik van kokosvezels heeft niet alleen ecologische voordelen: het oogsten en verwerken van kokosvezels betekent voor veel families in het Amazonegebied ook een nieuwe bron van inkomsten.

Environmental Report 2001
Geïnteresseerden in het Environmental Report 2001 van DaimlerChrysler AG kunnen gratis een exemplaar opvragen door NAW-gegevens te sturen naar emailadres driver@daimlerchrysler.nl of faxnummer 030-2471608, onder vermelding van ER2001.

Oktober 2001