DaimlerChrysler Nederland

Derde kwartaal positief voor DaimlerChrysler

DaimlerChrysler heeft het derde kwartaal met positieve resultaten afgesloten. Daarnaast houdt de onderneming vast aan de doelstellingen voor het lopende jaar. DaimlerChrysler verwacht dit jaar een operationele winst te behalen die tussen 1,2 en 1,7 miljard euro ligt.

DaimlerChrysler boekte in het derde kwartaal 13 procent minder winst dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar. De daling was kleiner dan verwacht, wat vooral te danken was aan de kleinere verliezen bij Chrysler. Het is het tweede kwartaal op rij dat DaimlerChrysler de verwachtingen overtreft. De netto operationele winst in het derde kwartaal bedroeg 284 miljoen euro, tegenover 327 miljoen euro vorig jaar.

De divisie Mercedes-Benz Personenwagens had een operationele winst van 807 miljoen euro. De resultaten in de Bedrijfswagendivisie lagen iets onder de verwachtingen met een operationele winst van 18 miljoen euro. De Amerikaanse Chrysler-divisie boekte een verlies van 267 miljoen euro (in 2000 nog 579 miljoen euro). Grotere kostenbesparingen als gevolg van het herstructureringsplan en een verbetering van de efficiëntie verklaren deze meevaller.

Oktober 2001