Ministerie van Defensie


---

Nieuwsberichten
---

Oriëntatiedagen op de Koninklijke Militaire Academie

16-10-2001

De Koninklijke Militaire Academie (KMA) in Breda organiseert op 18, 19, 22 en 23 oktober de jaarlijkse oriëntatiedagen. Geïnteresseerde havisten en vwoers die in hun laatste twee jaar zitten en HBO of WO kandidaten kunnen zich in de herfstvakantie in Breda oriënteren op de officiersopleidingen voor de Koninklijke Landmacht, - Luchtmacht en -Marechaussee.

Tijdens de oriëntatiedagen zijn op het terrein van de academie 26 informatiepunten ingericht, waar kandidaten uitgebreid kennis kunnen maken met de opleidingen aan de Koninklijke Militaire Academie. Plaatsnemen in de collegebanken en een sportieve uitdaging behoren ook tot het programma. De krijgsmachtdelen verstrekken, ondersteund met zwaar militair materiaal, informatie over beschikbare banen na de Koninklijke Militaire Academie. Ouderejaars cadetten verzorgen diverse demonstraties, zoals het aanvallend gevecht. Tevens landt er dagelijks een Apache-helikopter op het sportveld.

Belangstellenden voor de oriëntatiedagen van de Koninklijke Militaire Academie kunnen zich telefonisch aanmelden op telefoonnummer 0800-0124 (Koninklijke Landmacht) en 0800-0016 (Koninklijke Luchtmacht) of bij de toegangspoort van de KMA (Stadhouderspoort).