Politiebericht Den Bosch 18-10-2001
Politiebericht district Den Bosch

VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPZETTELIJKE VRIJHEIDSBENEMING

Dinsdagmiddag heeft de politie District Den Bosch invallen gedaan in woningen aan de Edisonstraat en Van Leeuwenhoekstraat in s-Hertogenbosch. Hierbij zjn vier verdachten aangehouden voor opzettelijke vrijheidsbeneming.

Dinsdagmiddag jl.zijn invallen gedaan in de genoemde panden. Van het pand aan de Edisonstraat bestond het vermoeden dat van daaruit drugs werden verhandeld. Een 21-jarige Hinthammer is eind september 2001 tegen zijn wil enige tijd in de woning van zijn vrijheid benomen. Het slachtoffer meldde zich zaterdag 29 september bij het pand om drugs te kopen. De Hinthammer is om nog onbekende redenen in de woning in een toestand van onmacht gebracht en mishandeld. Hij heeft op een gegeven moment zelf uit de woning kunnen ontsnappen.Het slachtoffer liep bij de mishandelingen o.a.blauwe plekken op. In verband hiermee zijn dinsdagmiddag twee 30-jarige Bosschenaren, een 32-jarige Bosschenaar en een 19-jarige Bossche aangehouden en inverzekeringgesteld. Bij het onderzoek in beide woningen troffen agenten o.a. gestolen goederen aan. De spullen zijn inbeslaggenomen. De vier verdachten worden vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen in deze zaak worden verricht.

WINKELDIEVEN OPGEPAKT (s-Hertogenbosch)

Een 34 jarige Bosschenaar is woensdagmiddag in een winkel aan de Hinthamerstraat in s-Hertogenbosch betrapt op winkeldiefstal Hij wist aanvankelijk te ontkomen. Aan de hand van het signalement rees al vrij snel het vermoeden dat het om de 34-jarige verdachte ging. Betrokkene is namelijk al meerder keren voor soortgelijke feiten met politie en justitie in aanraking geweest. Medewerkers van de dienst stadstoezicht hebben de man op de v.d.Does de Willeboissingel aangehouden en overgedragen aan de politie. Een 27-jarige Ossenaar is aangehouden in een winkel aan de Scheidingstraat in s-Hertogenbosch. hij had een fles parfum uit de verpakking genomen en deze in zijn mouw verstopt. Dit was de beveiliging echter niet ontgaan. Toen de man de kassa gepasseerd was is hij aangehouden.

BEKEURD EN INGESLOTEN (s-Hertogenbosch)

Woensdagmiddag is op het Burgemeester Loeffplein een 33-jarige in s-Hertogenbosch verblijvende man aangehouden. Hij zat op straat bier te drinken. Bij nadere controle bleek hij nog een geldboete van f. 100,00 schuldig te zijn vanwege een veroordeling voor een soortgelijk strafbaar feit gepleegd in Nijmegen. De man is ingesloten.

VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht zijn in de wijk De Hambaken vijf verdachte personen uit s-Hertogenbosch in de leeftijd van 18 en 20 jaar aangehouden. Het vijftal zat in een personenauto die over de Klokkenlaan reed. Bij het zien van een surveillanceauto van de politie probeerde de bestuurder zijn gelaat te verbergen terwijl de andere inzittenden wegdoken om te voorkomen dat zij gezien werden. De bestuurder van de auto verhoogde vervolgens zijn snelheid en wilde kennelijk aan een controle door de politie ontkomen. Op de Eerste Hambaken stopte de bestuurder de auto waarop alle vijf de inzittenden er hard rennend vandoor gingen. Met assistentie van andere collegas kon het vijftal in de wijk worden opgespoord. In de auto lag een grote hoeveelheid inbrekerstuig en een tas met videomateriaal. Vanmorgen was nog niet bekend waar het videomateriaal vandaan komt.

AUTO UITGEBRAND (s-Hertogenbosch)

Afgelopen nacht is op de Ophoviuslaan een personenauto in vlammen opgegaan. De eigenaar kon nog niet worden bereikt. De oorzaak van de brand is niet bekend.

SNELHEIDSCONTROLEs (Rosmalen)

Vanmorgen is op de Striensestraat in Rosmalen een snelheidscontrole gehouden. Het betreft een 30-kilometer zone. De controle vond plaats tussen 07.15 uur en 09.45 uur. Van de 148 gepasseerde voertuigen reden er 86 te snel. De overtreders zijn gefotografeerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 kilometer per uur. Bij een snelheidscontrole op de Molenstraat in Rosmalen zijn tussen 11.10 uur en 13.35 uur 118 fotografische opnames gemaakt van automobilisten die sneller reden dan 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg daar 100 kilometer per uur.

DIEFSTAL UIT TAS (s-Hertogenbosch)

Vanmorgen heeft een onbekende kans gezien om op de weekmarkt aan de Rompertpassage bij een 23-jarge vrouw uit s-Hertogenbosch de portemonnee uit de tas weg te halen. Naast persoonlijke bescheiden zoals rijbewijs en identiteitsbewijs zat daarin ook een geldbedrag van f. 70,00.

BEDRIJFSINBRAAK (Drunen)

Woensdagavond is er ingebroken in een bedrijf aan de Thomas Edisonweg in Drunen. Er is een navigatiesysteem, dat was aangebracht op een demonstratiepaneel, weggenomen.

VANDALISME (s-Hertogenbosch)

In de nacht van woensdag op zonderdag hebben vandalen vier ruiten vernield van het St. Janslyceum aan het Sweelinckplein in s-Hertogenbosch. Een getuige heeft twee personen met fietsen gezien die zich vermoedelijk aan deze vernielingen hebben schuldig gemaakt. Dit tweetal is niet meer aangetroffen.

MISHANDELING (s-Hertogenbosch)

Bij een bedrijf op het Industrieterrein De Brand in s-Hertogenbosch hebben twee werknemers vanmiddag onderling ruzie gekregen. Een 23-jarige inwoner van Hintham sloeg daarbij zijn 26-jarige collega uit s-Hertogenbosch enkele malen met een voorwerp op het hoofd. De inwoner van s-Hertogenbosch, die in de strijd een stanleymes gehanteerd zou hebben, is zodanig gewond geraakt dat hij voor behandeling naar het ziekenhuis is gebracht. De beide vechtenden zijn door andere werknemers uit elkaar gehaald. De Hinthammer is door de politie aangehouden. Onderzoek moet nog uitwijzen waar de ruzie over ging.