Politiebericht Eindhoven e.o. 18-10-2001
3e persbericht van donderdag 18 oktober 2001

Berichten uit de regio

Helmond: Zakkenrollen
In een winkel aan de Veestraat is vanmorgen tussen 11.00 uur en 12.00 uur een 53-jarige Deurnese het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw was aan het winkelen toen zij plotseling bemerkte dat de rits van haar schoudertas openstond en dat haar portemonnaie was weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele creditcards, een ziekenfondskaart en een geldbedrag van 450 gulden.

Valkenswaard: Tasjesroof
Op de Markt is vanmorgen, omstreeks 11.50 uur, een 66-jarige inwoonster van Valkenswaard beroofd van haar tas. De vrouw had haar schoudertas schuin voor haar lichaam en bemerkte plots dat deze verdwenen was. Vermoedelijk is in de drukte het hengsel van haar tas doorgesneden. In de tas zaten o.a. een portemonnaie met enkele pasjes en ongeveer 320 gulden, en een mapje met enkele winkelpasjes, ziekenfondskaart e.d.

Oirschot: Aanhouding na insluiping en bedreiging Op Den Heuvel is donderdagmiddag om 12.45 uur een 46-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor te zijn binnen gedrongen in een pand aan de Koestraat en had nadat hij ontdekt was een personeelslid bedreigd met een schroevendraaier. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld. De schroevendraaier is inbeslaggenomen.

Eindhoven: Zakkenrollen
Donderdag tussen 13.15 uur en 14.05 uur, is op de Demer, een 24-jarige inwoonster van Grashoek het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit haar tas weggenomen. In de portemonnaie zaten cheques, een parkeerkaart, creditkaart en een bankpas.

Waalre: Beroving laptop
Woensdagavond tussen 22.00 uur en 22.15 uur is een 35-jarige inwoner van Valkenswaard van zijn tas met daarin onder andere een laptop beroofd. Het slachtoffer liep over de parallelweg van de Eindhovenseweg in de richting van het centrum van Aalst om op de bus te stappen. Plotseling werd hij door twee mannen op een bromscooter tegen zijn been gereden waardoor hij kwam te vallen. De duopassagier greep de tas met de laptop waarna zij snel vertrokken in de richting Valkenswaard. De beide verdachten reden op een vrij nieuwe geel / blauwe scooter. De bestuurder was tussen 20 en 25 jaar, normaal postuur, getint uiterlijk en op zijn hoofd een integraal helm. De duopassagier was tussen de 20 en 22 jaar, tenger postuur, getint uiterlijk, gekleed in een geel / wit T-shirt met een streep, zwarte broek en sportschoenen, ook hij droeg een integraalhelm.

Helmond: Aanhouding na winkeldiefstal
Op de James Ensorlaan is vanmiddag een 21-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een winkeldiefstal gepleegd uit een winkel op het Nieuwveld. Daar werden artikelen ter waarde van ongeveer 800 gulden buitgemaakt. De man is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en inverzekering gesteld.