Vereniging FME-CWM

Gezondheidsmanagement



Werkboek Gezondheidsmanagement overhandigd aan staatssecretaris Hoogervorst
Op 18 oktober overhandigde FME-CWM-directeur Werkgeverszaken W. Mudde het werkboek Gezondheidsmanagement aan staatssecretaris J. Hoogervorst (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Het boek is door de Vereniging FME-CWM en ArboNed gezamenlijk ontwikkeld.

FME-CWM illustreert hiermee de belangstelling in de metalektro sector voor gezondheid en inzetbaarheid. Deze aandacht voor gezondheidsaspecten blijkt ook in de praktijk. Ondernemingen in de metalektro sector voeren steeds vaker een integraal gezondheidsbeleid om gezondheid en inzetbaarheid van medewerkers actief te bevorderen. Het werkboek speelt daarop in door het invoeren van gezondheidsmanagement in de onderneming in een aantal stappen te beschrijven. Extra aandacht wordt besteed aan beleid met betrekking tot zowel arbeidsomstandigheden als ziekteverzuim. Het werkboek bevat daarnaast praktische modellen voor het inrichten van een gezondheidsbeleid, dat is toegesneden op de onderneming en bovendien voldoet aan de richtlijnen van de Arbowet.

Het werkboek Gezondheidsmanagement is speciaal gericht op leden van de Vereniging FME-CWM. Het kan gebruikt worden als een gids voor wet- en regelgeving en sluit aan op de benadering om te komen tot maatwerk middels arboconvenanten.

Noot voor de redactie (