Ingezonden persbericht

Utrecht, 18 oktober 2001

Persinformatie l Persinformatie l Persinformatie

HAL 3, STANDNUMMER B16

18 en 19 oktober 2001 Infosecurity.nl Beurs Jaarbeurs Utrecht: Siemens prominent op Infosecurity.nl beurs
Met een stand van 135 vierkante meter toont Siemens Nederland N.V. zich op 18 en 19 oktober prominent tijdens de Infosecurity.nl beurs 2001. Het bedrijf profileert zich als autoriteit op het gebied van de informatiebeveiliging. Met demonstraties wordt getoond dat er oplossingen zijn om de veiligheid te waarborgen voor de gehele keten van het datanetwerk, alsmede in de toepassingen. Siemens stelt zich in de markt op als onafhankelijke System Integrator en vertegenwoordigt een groot aantal bekende productleveranciers.

De demonstraties op stand H3 B16 laten zien dat de beveiliging van informatie en communicatie een activiteit is die bijzonder serieus wordt genomen. Zeker nu tegenwoordig de mobiliteit en de afhankelijkheid van het internet steeds belangrijker worden in het zakelijke en persoonlijke verkeer. De Siemens stand op de Infosecurity.nl toont dat er vakkundige oplossingen beschikbaar zijn die voorkomen dat informatie wordt veranderd of in 'verkeerde' handen terechtkomt. Er worden demonstraties en uitleg gegeven op het gebied van security scans, intrusion detection, DirX Metadirectory, firewalls, Virtual Private Network en veilige Remote LAN Access oplossingen, Smartcard technologie en Public Key Infrastructuur.

Smart Card technologie.
Op de stand is een fotostudio ingericht die een persoonlijke chipkaart produceert. Op de chipkaart staat, behalve een foto, ook een Smart Card codering die garant staat voor een persoonlijke en beveiligde toegang tot het netwerk en documenten en e-mail kan voorzien van een digitale handtekening. Tevens biedt de Smart Card een veilige toegang en autorisatieniveaus tot andere softwaretoepassingen in het datanetwerk.

DirX Metadirectory.
Een metadirectory is een effectief middel voor een grote organisatie om te 'ontbureaucratiseren'. Iedereen kan gebruik maken van dezelfde grote database (de metadirectory), maar de toegang tot dit bestand is gepersonifieerd. Onlangs heeft Siemens het systeem geïnstalleerd bij het ministerie van Binnenlandse Zaken voor de Rijks adressengids. Het belang van veiligheid is zeer groot, aangezien het de bedoeling is dat op termijn alle ministeries op dezelfde metadirectory worden aangesloten. In het kader van authenticiteit van gebruikers wordt de integratie getoond van DirX met SelectAccess van Baltimore Technologies, een webbased authenticatie server.

Elektronische Handtekening
Bij de demonstratie van de Public Key Infrastructuur oplossingen wordt een elektronische handtekening getoond voor het ondertekenen van elektronische transacties, zoals elektronisch bankieren en bestellen. Binnenkort wordt de elektronische handtekening wettelijk gelijk gesteld aan de geschreven handtekening.
Intrusion Detection
Siemens toont een systeem dat Trojan Horse virussen detecteert op het interne netwerk. In informatiebeveiliging is het detecteren van virussen net zo belangrijk als het voorkomen. Intrusion detectie systemen helpen de organisatie het interne netwerkverkeer te monitoren op ongeoorloofde activiteiten.

Veilige GPRS-applicatie.
Bij de uitleg over Virtual Private Networks en Remote LAN Access wordt getoond hoe het personeel van Siemens Nederland in de toekomst zélf met GPRS op een veilige en comfortabele wijze aan de slag gaat. 500 Siemens medewerkers zullen voortaan met GPRS draadloos online zijn met het Siemens corporate LAN voor telewerken of servicewerkzaamheden.

Informatie voor de redactie:
Siemens Nederland Persvoorlichting:
André van Schoonderwoerd den Bezemer
Tel.: 070 - 333 22 72, Mob.: 06 - 53 407 417
e-mail: andre.schoonderwoerd@siemens.nl
Voor overige persberichten van Siemens Nederland zie: www.siemens.nl/persinfo