Prolion Holding N.V.

Dit persbericht mag niet worden gepubliceerd of gedistribueerd in de Verenigde Staten van Amerika, Canada of Japan.

PERSBERICHT

Aantal pagina's: 2
18 oktober 2001

Onderhandse plaatsing van nieuwe aandelen door Prolion Holding N.V.

Prolion Holding N.V. ("Prolion") maakt bekend voornemens te zijn via een onderhandse plaatsing maximaal 1.215.000 nieuwe gewone aandelen Prolion ("Aandelen") uit te geven, die circa 9,8% vertegenwoordigen van de huidige uitgegeven en uitstaande gewone aandelen. De opbrengst van deze onderhandse plaatsing zal worden aangewend voor werkkapitaal financiering binnen het distributienetwerk.

De Aandelen zullen, naar verwachting, onderhands worden geplaatst bij professionele beleggers, grootaandeelhouders, strategische partners, management en commissarissen. Hierbij dient de slotkoers van woensdag 17 oktober 2001 (¤ 2,99) als uitgangspunt.

Thans staan er 12.423.312 gewone aandelen uit. De onderhandse plaatsing zal worden begeleid door ABN AMRO Rothschild.

Directie Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 18 oktober 2001

Voor nadere informatie:
Prolion Holding N.V.
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. In deze sector heeft Prolion een uitgebreide productenrange ondergebracht in verschillende labels. Tot de productenrange van Prolion behoort onder meer de melkrobot (AMS). Dit is een volledig geautomatiseerd systeem voor melkwinning in de stal, gebruikmakend van een met sensoren uitgeruste melkrobot.