AOT

Amsterdam, 18 oktober 2001

PERSBERICHT

Cijfers AOT derde kwartaal 2001
---


* Nettowinst derde kwartaal 4,3 miljoen (2000: 5,3 miljoen)
* Winst per aandeel derde kwartaal 0,18 (2000: 0,21)
* Winst per aandeel over 9 maanden 0,44 (2000: 0,90)
* Goede resultaten uit brokerage

Het derde kwartaal van 2001 werd gekenmerkt door een rustige start. Eind augustus begon door toenemende onzekerheid over de groei van de economie meer handel te ontstaan. Door de terreuraanslagen in de Verenigde Staten en de angst die daar uit ontstond, volgde een onzekere, beweeglijke handel. Op langere termijn kunnen de gevolgen van de aanslagen in Amerika voor de handel moeilijk ingeschat worden. AOT staat er financieel goed voor en is klaar voor wat er komen gaat., aldus bestuursvoorzitter Sasker de Boer. Onze handelaren hebben wederom bewezen dat zij ook onder de moeilijkste omstandigheden een goede prestatie kunnen neerzetten.

Vrijwel alle activiteiten lieten goede resultaten zien. Het handelsresultaat bedroeg 21,8 miljoen in het derde kwartaal. Opvallend waren de sterk gestegen inkomsten uit de binnenlandse optiehandel, HIT in Londen en AOT Australië in Sydney. In Australië waren het vooral de inkomsten gegenereerd uit brokerage die sterk stegen. Door de tijdelijke sluiting van de Amerikaanse beurzen werden voornamelijk onze activiteiten in San Francisco getroffen.

Binck liet wederom een zeer sterke groei zien, zowel aan de institutionele als aan de particuliere kant. Zo is het marktaandeel op de Euronext optiebeurs gegroeid naar 20% en heeft zij inmiddels meer dan 5000 retailklanten. Het derde kwartaal liet, eerder dan verwacht, een positief resultaat zien. In het vierde kwartaal zal AOT zonder extra investeringen haar belang volgens afspraak gaan vergroten naar 50,01%

In het komende kwartaal zal de traditionele rol van de hoekman komen te vervallen. AOT is gereed om op 29 oktober a.s. over te schakelen naar het nieuwe handelssysteem van Euronext Amsterdam. Ook is AOT begonnen de voorbereidingen te treffen voor de overgang van open-outcry handel naar schermenhandel op de Amsterdamse optiebeurs.

In het derde kwartaal werden 683.000 aandelen ingekocht. Deze aandelen werden rond de intrinsieke waarde ingekocht. Afhankelijk van marktomstandigheden zal ook in het vierde kwartaal verder worden gegaan met het inkopen van eigen aandelen.

Vooruitzichten

Ook thans doet AOT geen uitspraken over de te verwachten resultaten in de resterende periode van het boekjaar. Factoren die buiten de invloedssfeer van AOT vallen, zoals beweeglijkheid en omzetten op de beurzen, zijn te groot om in alle redelijkheid een winstprognose te kunnen rechtvaardigen

Over AOT

AOT is één van Europas grootste onafhankelijke handelsbedrijven in effecten en derivaten . Zij maakt daarbij gebruik van een sterk IT en kwantitatief research team. Naast Amsterdam heeft AOT ook kantoren in Antwerpen, Londen, Sydney, San Francisco en Chicago. AOT is lid van 8 effectenbeurzen en 10 derivatenbeurzen.

Kerncijfers

WINST PER AANDEEL
( in Euro per aandeel)
KW 1 KW 2 KW 3 KW 4
2000 0,35 0,34 0,21 0,32
2001 0,20 0,06 0,18*


*AOT heeft per 30 september 24.368.949 aandelen uitstaan

-/-/-/-/