Philips

PHILIPS SPONSORT VOETBALKAMPIOENSCHAP EUROPESE STUDENTEN

Koninklijke Philips Electronics gaat de European University Football League, die wordt opgezet door de European Student Football Association (ESFA), sponsoren. Dit is een onderdeel van Philips' sponsorbeleid dat is gericht op jeugd en sport. De band tussen Philips en voetbal is erg belangrijk voor de naamsbekendheid en marketing van het merk Philips.

Onder verantwoordelijkheid van de ESFA wordt in elk Europees land een nationaal universiteitskampioenschap georganiseerd. De winnaars van deze nationale kampioenschappen komen vervolgens tegen elkaar uit in een Europese finale.

Met de sponsoring, die loopt van 2001 tot 2005, wil Philips de contacten met studenten versterken.

De voorzitter van de Raad van Bestuur van Philips, Gerard Kleisterlee, reikt op zaterdag 20 oktober in het PSV-stadion, in de pauze van de wedstrijd PSV-De Graafschap, de prijzen uit aan de winnende mannen- en vrouwenteams van het Europees studentenvoetbaltoernooi van de ESFA. Dat toernooi wordt gespeeld van donderdag 18 oktober tot en met zaterdag 20 oktober in Eindhoven. Aan de kwalificatiewedstrijden begin dit jaar in Amsterdam deden 112 universiteiten uit 21 Europese landen mee.

Philips heeft een lange traditie van contacten met voetbal op het hoogste niveau, zoals PSV Eindhoven, het Nederlandse, Chinese en Amerikaanse nationale team, en de wereldkampioenschappen.

De landen die dit jaar aan de finale van het voetbalkampioenschap deelnemen zijn Italië, het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland, Rusland, Finland, Spanje, Noorwegen, Portugal, Tsjechië en Ierland. De finale van volgend jaar wordt gehouden in Barcelona, Spanje.