Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 31 oktober 2001 Jeugdambassadeurs praten over speelruimte
Verslag van jeugdambassadeurs
'Donderdag 18 oktober hadden de jeugdambassadeurs een bijeenkomst op het gemeentehuis met meneer Moerman. Het onderwerp van deze bijkomst was: wat komt er allemaal kijken bij het inrichten van speelruimtes. Je hebt een bouwvergunningen nodig als een speeltoestel hoger is dan een meter. Ook moeten de bewoners de gelegenheid krijgen om bezwaar te maken.

Eerst kregen we een tekening van het Tollenspark zonder dat er toestellen in stonden. We mochten zelf ontwerpen wat wij erin wilden. We tekenden een speeltuin, tafeltennistafel, klimbomen en één tekende een plas.

Daarna kregen we de tekening te zien hoe het Tollenspark echt zou worden. De spannende klimtoestellen die wij wilden mochten jammer genoeg niet van de Speel- en attractiewet. Want deze wet is erg streng voor veiligheid in speeltuinen.

Meneer Moerman wilde ook weten wat wij vonden van de plannen van de gemeente voor de nieuwe inrichting van het Tollenspark. Het is wel leuk en goed dat er een stenen veld komt. Er komt maar één tafeltennistafel, dat is wel te weinig.

We hebben veel van deze bijeenkomst geleerd. Dat het niet makkelijk is om een leuke en veilige speeltuin in te richten. We kregen allemaal de nieuwe tekening met het plan mee naar huis. Het was een erg gezellige bijeenkomst en wij vonden het leuk.

Hanna Blomaard, Marc de Munnik en Arjo Vermeer, jeugdambassadeurs

Parkeerverbod

Burgemeester en wethouders hebben op 16 oktober 2001 besloten een bord model E6 van de bijlage I van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 te plaatsen bij een parkeervak aan de voorkant van de woning Andriessenlaan 45. Het parkeren op dit vak is verboden, behalve voor de auto waarmee mevrouw M.M. van Ettinger-Diepstraten pleegt te worden vervoerd. Het kenteken van deze auto is JJ-FP-49.

Iedere belanghebbende kan tegen dit besluit binnen 6 weken na verschijning van deze publicatie bezwaar maken. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders. In de linkerbovenhoek van het bezwaarschrift dient u te vermelden: 'bezwaarschrift Awb'.
Bouwplannen
I. De heer A.J.M. van Schie, Sweelincklaan 3, 2692 BA te s-Gravenzande, heeft gemeld voornemens te zijn een berging te plaatsen op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 5750 (ged), plaatselijk bekend Regulierenstraat 12.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Veilingterrein', met de bestemming 'Veilingterrein', omdat op de gronden met deze bestemming het plaatsen van een berging niet is toegestaan. Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is. Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 1 november 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.
II. Alcomij Beheer B.V., Hoflaan 175, 2690 AA te s-Gravenzande, heeft een verzoek om bouwvergunning ingediend voor het bouwen van een bedrijfshal 5 op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie K, nummer 4104, plaatselijk bekend Hoflaan 175.
Het bouwplan is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan 'Dorp Oost 1997', met de bestemming 'Bedrijfsdoeleinden', omdat de gronden met deze bestemming maximaal voor 60% bebouwd mogen worden tot een goothoogte van 7 meter. Het bouwplan voldoet hier niet aan omdat de geprojecteerde nieuwbouw meer oppervlakte heeft dan is toegestaan.

Burgemeester en wethouders kunnen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening, vrijstelling verlenen van het bestemmingsplan waarmee het bouwplan in strijd is.

Voordat het college beslist, ligt het verzoek vanaf donderdag 1 november 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Gedurende deze termijn kan iedereen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande, schriftelijke bedenkingen indienen tegen het verlenen van de vrijstelling.
D.J.M. Krijger
Dakkapel
De Konnighstraat 19
A.J.B. Bronswijk
Uitbreiden woning
Naaldwijkseweg 149
A. van Dop
Woning
Reiger 4
M.C.M. van der Voort
Warenhuis
Poelkade 38 B
Aangevraagde sloopvergunningen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
P.P.M. Vijverberg
Woning
Maasdijk 87
Gemeente s-Gravenzande
Schoolgebouw
Kreeklaan 10
R.J.M. van der Knaap BV
Gedeelte kas/bedrijfsruimte
Groeneweg 3
Geaccepteerde bouwmeldingen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
A. van Blanken
Tuinhuisje
Troubadourlaan 1
J.C.M. de Bruijn
Tuinhuisje/volière
Reiger 30
Verleende bouwvergunningen
V.J. van Daalen
Warmteopslagtank
Maasdijk 52
Hoogvliet BV
Verbouwen/uitbreiden zijgevel
Langestraat 189
P.J. Kruithof
Dakopbouw
Gravin Machteldplantsoen 50
Verleende sloopvergunningen/meldingen
P.J.M. Groenewegen
Warenhuis en bedrijfsruimte
Maasdijk 136
J.D. Krijgsman
Asbest (± 15m²)
Noordwind 22
Melding
een melding van het glastuinbouwbedrijf Kwekerij Martinique, De Jonghlaan 6 hebben ontvangen.
Op bovengenoemd bedrijf is het 'Besluit tuinbouwbedrijven met bedekte teelt milieubeheer' (AMvB glastuinbouw) van toepassing. Dit houdt in dat voor dit bedrijf géén vergunning als bedoeld in de Wet milieubeheer is vereist, maar dat de algemene regels van genoemd Besluit moeten worden nageleefd.
De melding ligt vanaf de datum van publicatie gedurende 2 weken tijdens kantooruren op het stadhuis, afdeling Bouwen & Milieu (kamer Volgende week (5 tot en met 9 november) worden de grijze Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.


* De Driekleur, gebouw Beatrix, Spinel 6 op vrijdag 2 november van 15.30 tot 16.30 uur en zaterdag 3 november van 11.00 tot 12.00 uur;

* Prins Willem-Alexanderschool, container op parkeerterrein Albert Heijn, op vrijdag 2 november van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 3 november van 10.00 tot 12.0 uur;