Bloemenveiling Holland

Bloemenveiling Holland wint prijs met stapelwagenidentificatie (18-10-2001)
Bloemenveiling Holland en leverancier Egemin B.V. zijn woensdag 17 oktober in de prijzen gevallen met het project
Stapelwagenidentificatie Lees verder ...


---

Bloemenveiling Holland wint prijs met stapelwagenidentificatie

Naaldwijk - Bloemenveiling Holland en leverancier Egemin B.V. zijn woensdag 17 oktober in de prijzen gevallen met het project Stapelwagenidentificatie. Het identificeerbaar maken van alle 100.000 stapelwagens van Bloemenveiling Holland was goed voor de tweede prijs in de Frontline Solutions RFID Awards 2001. In deze jaarlijkse wedstrijd worden de beste applicaties met Radio Frequency Identificatie (RFID) in Europa onderscheiden. Er waren in totaal 84 inschrijvingen.

In samenwerking met Egemin zijn inmiddels bijna alle stapelwagens voorzien van barcodelabels en RF-tags. Met name deze RF-tags zijn voor Bloemenveiling Holland dé oplossing om langsrijdende stapelwagens geautomatiseerd te kunnen identificeren. De rijsnelheden kunnen daarbij oplopen tot 15 km per uur.

Scanners

De barcodelabels kunnen gelezen worden met standaard op de markt verkrijgbare (hand)scanners. De meeste scanners die kopers en kwekers al in gebruik hebben, kunnen dus ook gebruikt worden om de barcodelabels van de stapelwagens te lezen. De RF-transponder kan in principe zowel met een vast gemonteerde scanner als met een handscanner uitgelezen worden.

Tracking en tracing

Binnen de veiling worden op diverse plaatsen scanners in de vloer gebouwd welke uiteindelijk gekoppeld zijn aan een centrale database. In de database worden gegevens als tijd, locatie, het nummer van de stapelwagen en de inhoud van de stapelwagen bijgehouden (tracking en tracing). Inmiddels worden ook andere transportmiddelen voorzien van deze RFID, zoals bijvoorbeeld de elektrotrekkers in combinatie met chauffeursregistratie.