Politiebericht Eindhoven e.o. 18-10-2001

1e Persbericht van donderdag 18 oktober 2001

Berichten uit de regio

pEindhoven: Automobilist met slok te veel op ramt pui van bedrijf Op de Hoogstraat reed donderdagochtend rond 3.45 uur een 32-jarige automobilist uit Eindhoven eerst tegen een geparkeerde auto, vervolgens tegen de poort van een bedrijfspand waarna hij tot slot tegen de pui van een tweede bedrijfspand tot stilstand kwam. De pui van het pand is geheel vernield. Een 21-jarige inzittende uit Eindhoven is met een hoofdwond overgebracht naar het Diaconessenziekenhuis. Uit onderzoek bleek de automobilist een slok te veel op te hebben. Een ademanalyse wees een promillage van 1,00 uit. De man kreeg een rijverbod van vier uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eersel: Harddrugs aangetroffen
Op een parkeerplaats aan de Willibroduslaan is woensdagavond rond 21.45 uur een 23-jarige man uit Bergeijk met harddrugs betrapt. Tijdens een algemene controle zag de politie twee bolletjes cocaïne in de auto liggen. Deze zijn in beslag genomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon hij naar huis. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Kanaries gestolen
Uit een voliere in een achtertuin van een woning aan Hoog Geldrop zijn in de nacht van woensdag op donderdag 30 kanaries gestolen. De dader brak de voliere open om bij de vogels te komen.

Geldrop: Snelheidscontroles
Op de Spoelstraat zijn woensdag tussen 15.10 en 17.50 uur 574 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 25 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 87 km/u.

Op de Laan der Vier Heemskinderen zijn woensdag tussen 19.15 en 20.45 uur 640 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 90 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 89 km/u.

Kort daarna van 20.50 tot 21.30 uur werd een tweede snelheidscontrole gehouden op de Laan der Vier Heemskinderen. Nog eens 167 automobilisten werden gecontroleerd, waarvan er 43 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid is 101 km/u.

Handel: Inbraak in bedrijf
In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een bedrijf aan de Pastoor Castelijnsstraat. De dader kwam binnen door een pui aan de achterkant van het pand open te breken. Uit het bedrijf werden een digitale camera en een notebook weggenomen.

Maarheeze / Eindhoven: Getankt zonder te betalen De politie kreeg donderdagochtend rond 7.20 uur een melding van een tankstation in Maarheeze, gelegen langs de A2, waar iemand had getankt zonder te betalen. Na een onderzoek in de omgeving kon op de Leenderweg in Eindhoven rond 7.35 uur een 25-jarige verdachte automobilist uit Weert aangehouden worden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Son: Kop Staart aanrijding
Bij een kop staart aanrijding op de Eindhovenseweg is woensdagavond omstreeks 21.00 uur, een 34-garige vrouw uit Geldrop gewond geraakt. Een 25-jarige automobilist uit St. Oedenrode reed over de Eindhovenseweg en zag te laat dat er twee personenauto stilstonden voor het verkeerslicht. Hij reed tegen de achterzijde van de personenauto bestuurd door een 34-jarige vrouw uit Geldrop die daarop tegen de voor haar stilstaande personenauto van een 29-jarige automobiliste uit Breugel. Het slachtoffer zat als inzittende in de auto van de 34-jarige vrouw uit Geldrop en klaagde over pijn in haar rug.