Ingezonden persbericht


Datastream Systems introduceert Datastream 7iä

Volledige web-oplossing voor bedrijfsmiddelenbeheer

ROTTERDAM / GREENVILLE, S.C., 18 oktober 2001 - Datastream Systems Inc. (NASDAQ: DSTM) heeft 'Datastream 7i' geïntroduceerd, een nieuwe softwareoplossing voor bedrijfsmiddelenbeheer (asset lifecycle management) die volledig voor het web is ontwikkeld. De web-architectuur van Datastream 7i betekent een doorbraak in de totale eigendomskosten, terwijl een nieuwe standaard wordt gezet in gebruiksgemak en beheer. Datastream levert tevens een upgrade-programma om klanten die de huidige softwarepakketten MP2 en MP5 gebruiken, te helpen bij hun migratie naar Datastream 7i.

Dankzij de web-architectuur van Datastream 7i kunnen bedrijven het product op één webserver toepassen. Eindgebruikers kunnen de applicatie benaderen met een standaard webbrowser via de gebruikelijke internetverbindingen. Datastream 7i is daarmee het enige product in zijn klasse waarbij de klant niet behoeft te investeren in kostbare enabling-technologie en supersnelle internetverbindingen om zijn bedrijfsmiddelenbeheer optimaal te verzorgen.

Datastream 7i is leverbaar als zelf-gehoste applicatie of als een door Datastream gehoste applicatie. Datastream's hosting service bespaart investeringen van de klant op het gebied van apparatuur, software en personeel. Als de klant de applicatie zelf host, zijn de kosten van aankoop, gebruik en onderhoud voor zijn rekening. Klanten die voor hosting via Datastream kiezen, hebben bovendien altijd toegang tot de laatste versie van Datastream 7i.

Datastream 7i biedt alle functionaliteiten die nodig zijn om bedrijfsmiddelen zo efficiënt mogelijk te beheren - vanaf de aankoop, via gebruik en beheer tot de uiteindelijke verkoop. Naast de nieuwe architectuur en de toepassingsmogelijkheden heeft Datastream 7i een nieuwe gebruiksvriendelijkere interface die via een standaard webbrowser kan worden benaderd. Het product omvat ook een breed scala van uitgebreide functionaliteiten om klanten krachtige voorzieningen voor bedrijfsmiddelenbeheer te bieden, zoals:
* Afstemming op wettelijke voorschriften

* Key Performance-indicatoren (KPI's, balanced score card)
* Multi-organisatorische ondersteuning en beveiliging
* Garantiebeheer

* Voorraadcontrole

* Werkorders, -tarieven en -vergunningen

* Beheer (wisselen en repareren) van reserveonderdelen
* Lokaliseren van alle relevante componenten en verplaatsingen Datastream 7i is volledig geïntegreerd met Datastream's iProcureä, één van 's werelds grootste geautomatiseerde industriële inkoopnetwerken. Datastream 7i zorgt daardoor voor volledig geautomatiseerde inkoopfaciliteiten, een verdere stroomlijning van de werkzaamheden en vermindering van de kosten. Dankzij de open architectuur is ook integratie met systemen van andere leveranciers eenvoudiger.

"De industrie vraagt in toenemende mate om geïntegreerde EAM- (Enterprise Asset Management) en MRO- (Maintenance, Repair & Operations) inkoopoplossingen", zegt Kristian Steenstrup, research director bij Gartner. "Of dit nu gebeurt binnen de context van een ondernemingstoepassing of als gebundelde ASP-oplossing, bedrijven streven naar deze combinatie van functionaliteit om superieure operationele efficiency en ROI te bereiken."

"Datastream 7i is een mijlpaal voor onze onderneming, omdat we nu vanaf één platform met standaard web-technologie alle functionaliteit kunnen bieden die onze klanten nodig hebben", zegt Larry Blackwell, president en CEO van Datastream Systems. "Datastream 7i is het eerste product op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer dat de voordelen van het web volledig benut. Hierdoor biedt Datastream 7i de laagste eigendomskosten in zijn klasse."

Over Datastream Systems, Inc.
Datastream Systems, Inc. (NASDAQ: DSTM) levert software en diensten voor asset lifecycle management waarmee bedrijven hun ROI (return on investment) in bedrijfsmiddelen kunnen maximaliseren. Via het Datastream Netwerk hebben klanten van Datastream toegang tot producten, diensten en allianties om de evaluatie, aankoop, het gebruik, beheer en de afstoting van bedrijfsmiddelen te automatiseren. Het Datastream Netwerk omvat Datastream 7iä, het topproduct van het bedrijf op het gebied van bedrijfsmiddelenbeheer, en Datastream's iProcure(tm) marktplaats.

Datastream werd opgericht in 1986 en heeft klanten in 129 landen. Producten en diensten van Datastream worden gebruikt door vijfenzestig procent van de Fortune 500 bedrijven. Meer informatie: www.datastream.net.

Elektronische nieuwsbrief Datastream
Op de website van Datastream is ook de maandelijkse elektronische nieuwsbrief Infostream te vinden. Deze nieuwsbrief geeft informatie over productintroducties, de dienstverlening en over nieuwe trends op het gebied van asset management. Belangstellenden kunnen hun email-adres opgeven en ontvangen daarna automatisch iedere maand de nieuwste uitgave van Infostream via de email.

De nieuwsbrief is te vinden op: http://www.datastream.net/customercare/infomail.asp

# # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Datastream Systems B.V., Bob Swart, tel. (010) 206 47 70, email: bob.swart@dstm.nl
of
Sterk Werk Communicatie B.V., Aad Jan Roos, tel. (010) 456 78 49, email: aadjan.roos@sterkwerk.nl