Accell Group

PERSBERICHT

Accell Group benaderd door Union

Heerenveen, 18 oktober 2001 - Accell Group N.V. maakt bekend dat zij door de Nederlandse fietsfabrikant Union benaderd is voor een eventuele participatie in of overname van Union. Na het afbreken van de aangekondigde fusie met het Belgische United Bicycles is de onderneming Union zich gaan beraden over eventuele volgende stappen.

Accell Group zal de bedrijfsgegevens van Union bestuderen en daarna beslissen of overname danwel participatie interessant is.

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een groep van internationale ondernemingen, actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen. Met zowel nationale als internationale merken heeft Accell Group een sterke positie in het midden- en hogere segment van de markt. Verkoop van de fietsen die Accell Group ontwikkelt en produceert, vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde fietsvakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Verkoop van de fietsen met de merken Batavus, Be One, Cool!/Loekie, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Mercier en Sparta vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk.

Op de geografisch gedifferentieerde fietsmarkt is Accell Group actief met nationaal traditioneel sterke merken en producten. Daarnaast is Accell Group internationaal actief met zowel nieuwe merken (Be One mountainbikes) als nieuwe producten (elektrische fietsen en vouwfietsen).

Met een omzet van EUR 203,7 miljoen in 2000 (EUR 150,3 miljoen in 1999) is AccellGroup de derde fietsengroep in Europa. Accell GroupN.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.

Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701