Politiebericht Venlo 18-10-2001
Mediaberichten 18 oktober (17.30 uur)

TEGELEN Vier mannen aangehouden

TEGELEN De politie heeft afgelopen nacht vier mannen aangehouden die zich in een pand aan de Spoorstraat ophielden. Drie van hen blijken illegaal in Nederland te verblijven en van de vierde, een 21-jarige man uit Turkije, is op dit moment een aanvraag tot verblijf in Nederland gaande. De politie controleerde het pand tijdens de surveillance en zag dat er een raampje open stond. Omdat de agenten het vermoeden hadden dat er werd ingebroken, werd er een controle uitgevoerd in het pand dat niet was afgesloten. In meerdere vertrekken van het pand bleken 12 slaapplaatsen te zijn ingericht. Bij binnenkomst van de agenten verdwenen op de boven-verdieping vier mannen via een raam en een plat dak. De vier aangehouden mannen zijn overgedragen aan de Vreemdelingendienst, die onderzoek doet naar hun identiteit en verblijfstatus.

REGIO 600 bekeuringen bij snelheidscontroles

VENLO - De politie Limburg-Noord heeft bij snelheidscontroles in Venlo, Weert, Maasbree, Ospel en Gennep 557 automobilisten bekeurd.

VENLO Op de Professor Gelissensingel zijn donderdagmorgen 392 bekeuringen uitgedeeld. De hoogste snelheid van de 627 gecontroleerde voertuigen bedroeg 74 km/uur waar maximaal 30 km/uur is toegestaan. Ter plaatse worden wegwerkzaamheden uitgevoerd.

WEERT Op de Driesveldlaan en de St. Maartenslaan zijn woensdagmiddag 9 bekeuringen uitgedeeld. De hoogste snelheid van de gecontroleerde voertuigen bedroeg 67 km/uur waar maximaal 50 km/uur is toegestaan.

MAASBREE Op de Provincialeweg zijn woensdagmiddag 152 bekeuringen uitgedeeld. De hoogste snelheid van de 950 gecontroleerde voertuigen bedroeg 144 km/uur waar maximaal 80 km/uur is toegestaan.

GENNEP Op verschillende locaties in de basiseenheid Gennep zijn woensdag 4 bekeuringen uitgedeeld. De bekeuringen zijn opgemaakt bij controles op de Rijksweg in Mook, de Beltweg in Siebengewald en de Rijksweg in Plasmolen

OSPEL Op de Meijelsedijk zijn donderdagmorgen 43 bekeuringen uitgedeeld. De hoogst gemeten snelheid van de 524 gecontroleerde voertuigen bedroeg 139 km/uur waar 50 km/uur is toegestaan.

WEERT Diefstal munten

WEERT Uit een vitrinekast in een pand aan de recollectenstraat zijn zes munten verdwenen. De glazen vitrine bleek door een onbekende te zijn opengebroken en de zilveren munten meegenomen. De volgende munten zijn verdwenen:


1. een zilveren Sprenger, geslagen onder Robert van Bergen (1557 1564) in Luik 2. een dubbelen gulden, geslagen in Antwerpen in 1619 3. een Philipsdaalder, geslagen in Weert in circa 1560 4. een halve Philipsdaalder, geslagen in Weert, circa 1560 5. een zilveren Sprenger, geslagen in Weert, circa 1560 6. een koperen munt, soort Oord, geslagen in Weert circa 1566

Van de diefstal is aangifte gedaan bij de politie. Deze verzoekt eventuele getuigen of mensen die informatie kunnen geven omtrent de verdwenen munten, contact op te nemen met het landelijk telefoonnummer politie: 0900 88 44. De diefstal moet zijn gebeurd in de periode tussen 1 september en 17 oktober. De waarde van de munten kan niet worden aangegeven.