Nederlands Politie Instituut


Reactie evaluatierapport Landelijk telefoonnummer politie

Het Korpsbeheerdersberaad en de Raad van Hoofdcommissarissen zijn het met de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties eens dat de bereikbaarheid van de politie via het Landelijk Telefoonnummer Politie (LTP) verder verbeterd moet worden. Hiertoe dienen door de politieregios verdergaande organisatorische maatregelen genomen te worden. Het openstellen van een tweede nummer naast LTP lost dat probleem niet op. Dat zou ook betekenen dat het LTP aanzienlijk minder gebeld zal worden, en dat de druk zal ontstaan op het tweede, regionale toegangsnummer.

Het Korpsbeheerdersberaad en de Raad van Hoofdcommissarissen vinden dat de ingezette koers ter verbetering van het LTP met alle energie en met snelheid moet worden voortgezet. Deze verbeterslag is in alle korpsen inmiddels in gang gezet.

Verder kan worden gemeld, dat binnen afzienbare tijd gestart zal worden met een proef om een gratis nummer te introduceren voor burgers die informatie kunnen geven over criminaliteit en verdachte situaties (crimestoppers).

Den Haag, 18 oktober 2001.