Provincie Zuid-Holland

Persconferentie 18 oktober

15-10-2001

kwaliteitsplan Inrichting Midden Delfland\rijksweg A4 naar Minister V&W
Persconferentie 18 oktober

Op donderdag 18 oktober overhandigt Gedeputeerde Marnix Norder in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Stuurgroep Integrale Ontwikkeling Delft-Schiedam, het rapport "Kansen benutten, impasses doorbreken" aan de minister van Verkeer en Waterstaat, mevrouw T. Netelenbos. Daarmee is het verkennende onderzoek naar de mogelijkheden van de inpassing van de A4 gekoppeld aan een gelijktijdige integrale en aanzienlijke verbetering van de leefomgeving tussen Delft en Schiedam, afgerond.

Zowel de Stuurgroep, bestaande uit alle betrokken besturen in het gebied alsmede de Klankschaal, bestaande uit een aantal belangrijke maatschappelijke organisaties, zijn van mening dat indien het kabinet besluit tot aanleg van de A4, het rapport Kansen benutten, impasses doorbreken" maatgevend moet zijn voor de wijze van aanleg. Na een discussie van ruim 35 jaar is er nu voor het eerst een unieke mogelijkheid geschapen voor het Kabinet en de Tweede Kamer om op basis van overeenstemming in de regio, tot een besluit te komen.

Uitnodiging
U wordt hierbij uitgenodigd de aanbieding van het rapport bij te wonen. Deze vindt plaats in Internationaal Perscentrum Nieuwspoort, Lange Poten 10 den Haag, zaal Wandelganger, op donderdag 18 oktober om 17.00 uur