Agenda Tweede Kamer

donderdag 18 oktober 2001
KAMERVERGADERING (via draadomroep)
De vergadering van de Tweede Kamer begint op donderdag 18 oktober om 10.15 uur.
Na een hamerstuk spreekt de Kamer naar aanleiding van een algemeen overleg tussen de vaste Commissie van Justitie en staatssecretaris Kalsbeek (Justitie) over verschillende onderwerpen met betrekking tot het asielbeleid (dit overleg had plaats op donderdag 11 oktober jongstleden).

Hierna heropent de Kamer het debat over de wijziging van de Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen (WAZ). De wijziging heeft tot doel om zelfstandigen zonder personeel en hun opdrachtgevers rechtszekerheid te bieden over de verzekeringsplicht van hun arbeidsrelaties.

Vervolgens debatteert de Kamer over de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor het jaar 2002 (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn).

Ten slotte spreekt de Kamer over de begroting van het ministerie van Economische Zaken voor het jaar 2002 (voortzetting, te beginnen met het antwoord van de regering in eerste termijn). komende periode vast en volgen stemmingen. Europese Zaken en Buitenlandse Zaken: 10.00 tot ca. 12.00 uur
Agenda: algemeen overleg met minister-president Kok, minister Van Aartsen en staatssecretaris Benschop (beiden Buitenlandse Zaken) over vergaderingen van de regeringsleiders en de ministers van Buitenlandse Zaken van de lidstaten van de Europese Unie. Financiën en Justitie: 10.00 tot ca. 12.00 uur
Agenda: algemeen overleg met de ministers Zalm (Financiën) en Korthals (Justitie) over de financiële verslaggeving van verzekeraars.

Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 10.00 tot ca. 10.15 uur Klompézaal

Agenda: verkiezing van een nieuwe voorzitter.
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen: 11.00 tot ca. 12.00 uur Klompézaal

Agenda: algemeen overleg met staatssecretaris Van der Ploeg (Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen) over het rapport Haks inzake een fonds voor programmering- en marketingondersteuning voor podia en aanmelding van de oprichting van de Stichting Fonds voor Programmering- en marketingondersteuning voor Podia.

Defensie: 11.00 tot ca. 13.00 uur - Troelstrazaal
Agenda: wetgevingsoverleg met minister De Grave en staatssecretaris Van Hoof (beiden Defensie) ter voorbereiding op de plenaire begrotingsbehandeling van het ministerie van Defensie voor 2002, het zogenoemde begrotingsonderzoek (met stenografisch verslag).

Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 13.30 tot ca. 16.30 uur Klompézaal
Agenda: algemeen overleg met minister Vermeend (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) over de representativiteit van de sociale partners in Nederland, de fondsen-CAOs en het rapport inzake het inkomsten- en bestedingspatroon van sociale fondsen. Buitenlandse Zaken: 14.00 tot ca. 16.00 uur Groen van Prinstererzaal

Agenda: wetgevingsoverleg met de ministers Van Aartsen (Buitenlandse Zaken), Herfkens
(Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Benschop (Buitenlandse Zaken) ter voorbereiding op de plenaire begrotingsbehandeling van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor 2002, het zogenoemde begrotingsonderzoek (met stenografisch verslag).

Europese Zaken en Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer: 15.30 tot ca. 16.45 uur - Thorbeckezaal
Agenda: algemeen overleg met minister Pronk (Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer) over vergaderingen van de ministers van Milieu van de lidstaten van de Europese Unie.

Landbouw, Natuurbeheer en Visserij: 16.00 tot ca. 17.00 uur Troelstrazaal

Agenda: gesprek met een delegatie van Cumela Nederland over de mestafzetovereenkomsten.
Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, Rijksuitgaven, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Verkeer en Waterstaat en Volksgezondheid, Welzijn en Sport: 10.15 uur - Klompézaal
Defensie: 10.15 uur Troelstrazaal
Europese Zaken: 12.00 uur Thorbeckezaal
Agenda: ingekomen brieven en procedures. Buitenlandse Zaken: 13.00 uur Thorbeckezaal Sociale Zaken en Werkgelegenheid: 16.30 uur - Klompézaal
Agenda: procedures.