Gemeente Breda

10-10-2001

Herhaalde oproep GGD-Gezondheidsenquête

Begin september ontvingen 2200 mensen tussen de 18 en 69 jaar de gezondheidsenquête van de GGD West-Brabant. Zon 40 procent van deze groep reageerde hierop. De gemeente Breda verzoekt alle mensen die dit formulier nog niet ingevuld hebben, dit alsnog te doen. Hiervoor ontvangen zij een herinnering van de GGD. De gegevens van de gezondheidsenquête geven de gemeente Breda inzicht in de gezondheidssituatie van haar inwoners. Op basis daarvan kan de gemeente Breda beleid ontwikkelen.

De enquête is via een steekproef verzonden naar 2200 mensen tussen de 18 en 69 jaar. Het gaat hier om 2 procent van de totale bevolking in deze leeftijdsgroep (110.000). In de enquête staan vragen over de gezondheid die mensen ervaren, de aanwezigheid van problemen, leefgewoonten en mantelzorg. De resultaten zijn van groot belang voor het gemeentelijke gezondheidsbeleid. Hoe meer mensen reageren, des te nauwkeuriger zijn de resultaten en de aanknopingspunten voor het gemeentelijk gezondheidsbeleid. De onderzoekers van de GGD verwerken de gegevens anoniem.

De GGD heeft de enquêtes verspreid in alle gemeenten van West-Brabant onder de bevolking tussen de 18 en 69 jaar. In eerste instantie analyseert de GGD de resultaten op West-Brabants niveau. Naar verwachting zijn in mei de gegevens per gemeente bekend.

Breda, 10 oktober 2001