Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 18 oktober 2001

Man valt door dak Woubrugge (D3) De politie heeft woensdagmorgen 17 oktober geassisteerd bij een bedrijfsongeval. Omstreeks 10:00 uur was op de Boddens Hosangweg bij sloop- en saneringswerkzaamheden een 24-jarige man uit Vlaardingen door een dak van vier meter hoogte gevallen. In speciale beschermende kleding was de man bezig met asbestsaneringswerkzaamheden toen hij op het dak op een plastic koepel stapte en erdoor zakte. Met de ambulance is hij naar het Rijnland ziekenhuis gebracht voor medische behandeling. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht.

Kopstoot Leiden (D4) De politie heeft woensdag 17 oktober een aangifte opgenomen van een 19-jarige medewerker van een telefoonwinkel in de Haarlemmerstraat. De man had omstreeks 17:00 uur een ontevreden klant in de zaak die op een gegeven moment een kopstoot uitdeelde. De medewerker liep een tand door de lip op en heeft de politie gebeld. De dader is nog niet aangehouden. Bij de aangifte kon de man de politie wel gegevens verstrekken waarmee de dader te achterhalen is.

Rijden onder invloed Leiden (D4) De politie heeft op donderdag 18 oktober omstreeks 02.10 uur een 36-jarige autombobilist uit Heemstede aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist rijden over de Willem de Zwijgerlaan en hielden hem staande voor een blaastest. Op het politiebureau gaf de test een uitslag aan van 600 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van zeven uren. Tevens werd het rijbewijs ingevorderd.

Tanken zonder betalen Nieuwerkerk a/d IJssel (D6) Op dinsdag 16 oktober om 21.30 uur is er op de Rijksweg A20, zuidbaan in Nieuwerkerk a/d IJssel bij een tankstation getankt zonder te betalen. Op de video-opname van het tankstation is te zien dat een donkerblauwe auto met bestuurder een groot aantal liters eurobenzine tankt en vervolgens wegrijdt. De video-opnamen zijn door de Politie Hollands Midden meegenomen voor verder onderzoek. De eigenaar van het tankstation heeft aangifte gedaan.

Aanrijding Gouda (D7)
Een 32-jarige Goudse fietser is woensdagochtend 17 oktober rond 07.35 uur in botsing gekomen met een 60-jarige Goudse automobilist. De automobilist reed over de Koningin Wilhelminaweg en wilde linksaf de Goudkade inslaan. Hierbij zag hij de fietser die op dezelfde weg hem tegemoet kwam rijden over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De fietser werd met lichte verwondingen aan het hoofd naar het Groenehartziekenhuis overgebracht. De automobilist gaf aan dat hij de fietser in de ochtendschemering niet had gezien en dat de fietser geen licht voerde.

Problemen rond circus, circusvoertuigen hinderen verkeer Gouda (D7) Onenigheid met een groep jongeren op de Poldermeesterslag en het Middenmolenplein en een bedreigende situatie na afloop daarvan waren de aanleiding tot het optrekken van dertien kermiswagens omstreeks 22.00 uur vanuit de wijk Goverwelle in Gouda naar het centrum van de Goudse binnenstad. De directeur, een 48 jarige inwoner uit Breda, had daartoe besloten nadat eerder die dag omstreeks 17.00 uur onenigheid was geweest op de Poldermeesterslag tussen een groep jongeren die hen achtervolgde naar de Molenmeesterslag. Omstreeks 18.00 uur deed een 14 jarige jongen uit Gouda melding van het feit dat hij was mishandeld door een medewerker van het circus en daarbij bewusteloos was geslagen. De jongen verklaarde naar de huisarts te zijn geweest. Rond het voorval ontstond commotie in de wijk. De directeur verklaarde door een groep Marokkaanse jongeren te zijn gevolgd. De groep heeft vernielingen gepleegd aan de circuswagens en zou enkele vrouwelijke medewerkers hebben beet gepakt. Naar aanleiding van deze feiten verklaarde de directeur de publiciteit te willen zoeken door met zijn wagens op het Marktplein in Gouda te gaan staan. De wagens werden staande gehouden op het Kleiwegplein. Hierdoor ontstond stremming van het verkeer en werd door de politie regelend opgetreden. Omstreeks 24.00 uur vertrokken de voertuigen weer, nadat de directeur enkele interviews had afgegeven, naar de locatie aan het Middenmolenplein. Door of namens de betrokkenen uit het circus is tot nu toe geen aangifte gedaan. Door politie en buurtwerkers is in de wijk met verschillende jongeren en ouders gesprokken om verdere escalatie te voorkomen. Daarna hebben zich, voor zover bekend, geen problemen meer voor gedaan. Vandaag vinden met alle betrokkenen, waaronder ook de gemeente als vergunningverlener, gesprekken plaats. Onderzocht wordt of aan de hand van de diverse meldingen en verklaringen er mogelijkheden zijn voor politie en justitie om ambtshalve een onderzoek in te stellen naar verdachten.

Fietsers gewond Krimpen a/d Lek (D8) Op woensdag 17 oktober om 14.00 uur heeft er op de Schuwacht in Krimpen a/d Lek een aanrijding plaatsgevonden tussen twee fietsers. Een 60-jarige man uit Streefkerk reed op zijn fiets op de Schuwacht toen hij van richting wilde veranderen. Bij het keren van zijn fiets zag hij een aankomende 59-jarige fietser uit Krimpen a/d IJssel over het hoofd die de man niet meer kon ontwijken. Een botsing was het gevolg. De beide mannen kwamen ten val en liepen beiden onbekend hoofdletsel op. Beide mannen zijn door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft de gegevens genoteerd en de fietsen veilig gesteld op het bureau.

Auto in de brand Bergambacht (D8) Op woensdag 17 oktober om 18.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Bovenberg in Bergambacht een auto in de brand zou staan. Ter plaatse bleek dat de auto een tijdje had stilgestaan en dat de eigenaar met behulp van de buurman had geprobeerd de motor van de auto aan de gang te krijgen. Het gevolg was dat de motor in de brand vloog en de gehele auto is uitgebrand. De brandweer die ter plaatse was kon niets meer doen voor de auto.