Vendex KBB NV

P E R S B E R I C H T

Multi-channelwinkel al kort na lancering onderscheiden met Retail Jaarprijs

Dixons beste winkelketen op gebied van E-commerce

Den Bosch, 18 oktober 2001

Dixons, een van de grootste aanbieders van multimedia elektronica, is gekozen tot beste winkelketen op het gebied van E-commerce in Nederland. Tijdens de uitreiking begin deze week van de Retail Jaarprijs in Utrecht kreeg Dixons deze onderscheiding voor de innovatieve en voortvarende wijze waarop de winkelketen internet en E-commerce heeft gekoppeld aan het traditionele verkoopkanaal. Daarnaast won Dixons tijdens dezelfde uitreiking een nominatie als beste winkelformule.

Zoals het juryrapport stelt: "Dixons bewijst, dat naadloze aansluiting van E-tailing op de winkelbenadering een winstbron is. De klant is bij zijn oriëntatie en beslissingsproces gebaat bij heldere informatie, een doelmatig zoekproces en goede vergelijkingsmogelijkheid. Bricks en clicks vullen elkaar aan en versterken elkaar. Het managen van dit proces verdient een prijs."

Dixons is sinds begin juni de eerste volwaardige multi-channelwinkel in Nederland. Het complete assortiment is zowel in de winkels als via het internet te koop. Naast de drieduizend artikelen uit het vaste assortiment, kan de klant via internet een keuze maken uit een groeiend aanbod aan artikelen. Later dit jaar zal hiermee al een aanvang worden gemaakt als Dixons via internet - zowel op haar eigen webwinkel als in de filialen - het accessoirepakket belangrijk gaat uitbreiden.

Voor informatie over producten, hulp bij installatie en het doornemen van gebruiksaanwijzingen weet de klant inmiddels de combinatie van verschillende kanalen (fysieke winkel, webwinkel en 0900-BELDIXONS) goed te benutten. Een goed geoutilleerd 'web care center' is vanaf 's morgens acht uur tot 's avonds tien uur bereikbaar voor het beantwoorden van alle vragen die bij de klant leven. Door de persoonlijke service wil Dixons een optimale een-op-een-communicatie met de klant bereiken.

Via de multi-channel aanpak wil Dixons in korte tijd doordringen tot de topdrie van populairste internetwinkels in Nederland. Uit een onderzoek in augustus jl. bleek al dat www.dixons.nl na de lancering in juni jl. was opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst van online PC-winkels. In 2002 verwacht Dixons reeds circa 5% van de jaaromzet via de virtuele kanalen te behalen. De verwachting is dat al in het lopende jaar de kosten van de bouw van de infrastructuur worden terugverdiend en dat www.dixons.nl vanaf volgend jaar een bijdrage gaat leveren aan het resultaat.

Over Dixons
Dixons is een landelijke formule met meer dan 125 vestigingen op A1-locaties. In de winkels en op de website vindt de klant een assortiment pc's en computeraccessoires, telecommunicatie, (digitale) fototoestellen, camcorders, portable audio, spelcomputers en cd-romsoftware. Dixons is onderdeel van de Dixons-groep, waartoe ook Dixtone (specialist in (tele)communicatieapparatuur; inmiddels meer dan veertig winkels) en Dynabyte, een landelijke keten van 29 computerspeciaalzaken, behoren.

De Dixons-groep is een snel groeiende werkmaatschappij van Koninklijke Vendex KBB. Vendex KBB is de leidende non-foodretailer in Nederland en is met diverse winkelformules ook actief in België, Luxemburg, Denemarken, Duitsland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Tot de onderneming behoren zevenentwintig bekende formules in de sectoren warenhuizen en speciaalzaken.

Perscontacten:
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de directie van Dixons, Goudenheuvel 47, 5234 GA Den Bosch, tel: 073-6460707.