FNV

FNV Noord-Holland: geen beursgang voor Schiphol
Regio Zuidholland - claire.elbers@vc.fnv.nl

FNV-federatiebestuurder Henk van der Kolk heeft ernstige twijfels over de aandelenverkoop door Schiphol, dat is in het kort de strekking van een brief aan Minister Netelenbos van Verkeer en Waterstaat. De FNV overlegde al eerder (in november 2000) met Minister Netelenbos over de verkoop van aandelen. De minister nodigde toen de FNV uit, naar aanleiding van het standpunt dat onder voorwaarden ingestemd kon worden met de vervreemding van een deel van de aandelen. De FNV stelde wel een uitdrukkelijke voorwaarde. Het maatschappelijk belang van Mainport Schiphol voor de regionale economie moet gewaarborgd worden en de waarborgen moet in de exploitatievergunning gemeld worden.

De FNV is er steeds vanuit gegaan dat wij bij het overleg over de formulering van de waarborgen betrokken zou worden. Dat overleg heeft nooit plaatsgevonden. De FNV constateert ook dat maatschappelijk en in de Tweede Kamer twijfels zijn gerezen over de voorgenomen beursgang. Door een brief aan Minister Netelenbos en de vaste kamercommissie Verkeer en Waterstaat verwacht de FNV geïnformeerd te worden en het overleg te heropenen. Onder deze omstandigheden is de FNV van mening dat geen beslissing over de beursgang moet plaatsvinden. Meer informatie: FNV Noord-Holland, regiobestuurder Jan Stevens, telefoon 020-5816358/06-51094224. Klik op de bijlage om deze brief te lezen.

Deze tekst is een resultaat van uw abonnement op http://www.fnv.nl/berichtenservice Meer voor randstad-nieuws: http://www.fnv.nl/randstad