Gemeente Waalre


Bezoek minister De Vries aan Waalre

WAALRE BENADRUKT GROEN EN VOORZIENINGEN

Waalre, 16 oktober 2001 - Op maandag 15 oktober j.l. heeft een delegatie met onder meer minister De Vries en de commissaris van de Koningin in Noord-Brabant, de heer Houben, een bezoek gebracht aan Waalre. Het doel van het bezoek was om een beeld te krijgen van een aantal aspecten die van belang zijn in het kader van de gemeentelijke herindeling. Een Waalrese delegatie onder leiding van burgemeester Rossou heeft de bezoekers vergezeld tijdens een rondrit door Waalre.

De start van de rondrit door Waalre was op de Burgemeester Mollaan, nabij de A67. Vanuit hier is het gezelschap langs een aantal markante locaties gereden, waaronder enkele woningbouwlocaties, gemeenschapshuizen, zorginstellingen, bedrijventerreinen, monumenten en natuurgebieden.

Groene gemeente met goede voorzieningen

Waalre heeft zich tijdens het bezoek nogmaals kunnen presenteren als groene gemeente, met kwantitatief en kwalitatief goede voorzieningen voor haar inwoners. Benadrukt is dat de inwoners van Waalre nadrukkelijk hebben gekozen voor het wonen in een groene gemeente en niet in een stad. Immers, bij samenvoeging van Waalre bij Eindhoven zal de druk op de groene ruimte in Waalre toenemen ten gunste van woningbouw en bedrijvigheid. Verder is aangegeven dat de inwoners van Waalre zeer betrokken zijn bij hun gemeente en dat de voorzieningen mede vanwege de vele vrijwilligers op peil kunnen worden gehouden. Alle leden van de delegaties hebben een speciaal voor deze gelegenheid vervaardigde handout meegekregen waarin de bezochte locaties in Waalre in woord en beeld zijn beschreven.

Terug naar index


---
======



---

---


---EINDE---