Politiebericht Friesland: Friesland 18-10-2001
Politieberichten van 18/10 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: brandstichting
Van dinsdag op woensdag werd brandgesticht bij de Koninkrijkszaal van de Jehova`s aan de Noorderweg. Aan de buitenzijde van het pand werd iets in brand gestoken, waardoor de rolluiken, een ruit en de vensterbank schade opliepen. De brand is niet naar binnengeslagen en uit zichzelf gedoofd. De brandweer behoefde niet in actie te komen. De afgelopen weken zijn bij het gebouw meerdere vernielingen gepleegd. (verlichting en ruiten vernielt) Een 54-jarige inwoner van Leeuwarden heeft aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Sneek: inbraak auto
Van woensdag op donderdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Rode Klaver. Via verbreking van de kofferbak kwam men in de auto. Uit de auto werd een autoradio weggenomen. De eigenaresse, een 41-jarige inwoonster van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 08.50 uur stak een 47-jarige inwoner van Leeuwarden (asielzoeker afkomstig uit Turkije) vanuit de uitrit van het AZC Burmania met zijn bromscooter de rijbaan van de Mr. P.J. Troelstraweg over. De man zag daarbij een autobus, bestuurd door een 57-jarige inwoner van Ternaard, over het hoofd. De bestuurder van de bromscooter botste tegen de voorzijde van de bus en werd ernstig gewond overgebracht naar het MCL-Zuid. De chauffeur en inzittenden van de bus bleven ongedeerd.

Leeuwarden: inbraak auto
Afgelopen nacht werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Lijsterstraat. Het raam in het linker achterportier werd vernield. Uit de auto werden 8 cd`s, een radio/cd-speler, een zonnebril, een bruine leren jas en een tas weggenomen. De eigenaar, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Gorredijk: diefstal auto-onderdelen
Van woensdag op donderdag werden vanaf twee auto`s, die geparkeerd stonden op het terrein van een garage aan de Stationsweg, auto-onderdelen weggenomen. Bij de ene auto werd een ruit vernield en werden de richtingaanwijzers gedemonteerd, terwijl bij een andere wagen alle vier wielen (inclusief banden) werden meegenomen. De werkplaatschef, een 48-jarige inwoner van Gorredijk, heeft namens het bedrijf aangifte gedaan. De schade bedraagt ongeveer f 2500.-

Leeuwarden: dealer aangehouden
Donderdag omstreeks 10.05 uur werd op de Amelandshof een 26-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake dealen. De verdachte was in het 11 bolletjes heroïne (zijnde 2.2 gram). De heroïne werd in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Na te zijn gehoord en het opmaken van een proces-verbaal werd hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: verkeerscontrole
Donderdag tussen 09.30 en 11.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Archipelweg. 45 bestuurders kregen een bekeuring ter zake het niet dragen van de autogordel. 2 bestuurders werden bekeurd ter zake het niet dragen van de helm en één aanhangwagen bleek niet te zijn voorzien van een hulpkoppeling.

Akkrum: onwelwording
Donderdag omstreeks 10.15 uur kwam er een melding binnen dat op de Ljouwerterdyk een bestuurder van een personenauto onwel was geworden. De man, een 61-jarige inwoner van Grou, kreeg onderweg een hartinfarct. Het slachtoffer werd ter plaatse gereanimeerd, doch hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Menaldum: lasershield
Donderdag omstreeks 10.20 uur werd op de Rijksweg N31 onder Menaldum met de laserpatrol op snelheid gecontroleerd. De bestuurder van een personenauto bleek een lasershield in zijn auto te hebben ingebouwd, zodat zijn snelheid niet kon worden gemeten. De bestuurder, een 33-jarige inwoner van Damwoude, kreeg hiervoor een bekeuring.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272