Ingezonden persbericht


T.a.v. de Financiële Redactie

Persbericht


ONDERNEMINGSKAMER KRITISCH OVER BELEID
HEINEKEN HOLDING

---
Vandaag plaatste de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam in haar beschikking kritische kanttekeningen bij het beleid van Heineken Holding N.V.

De Ondernemingskamer is van mening dat het bestuur van de vennootschap bij zijn beleid rekening dient te houden met de belangen van de (minderheids)aandeelhouders. Tot die belangen behoort in beginsel ook het verminderen van het meergenoemde koersverschil (discount) tussen de beurskoers van een aandeel in de vennootschap en een daarmee corresponderend aandeel in Heineken N.V. Daarop betrekking hebbende vragen van haar aandeelhouders dient de vennootschap - dan ook - op adequate wijze te beantwoorden.

Voorts stelde de Ondernemingskamer vast dat Heineken Holding N.V. zich in haar correspondentie met Profima onwenselijk formeel en terughoudend heeft opgesteld.

De Ondernemingskamer heeft o.a. geconcludeerd dat, hoezeer de Raad van Beheer van Heineken Holding N.V. eerst vrij laat heeft gereageerd op de sterk toegenomen discount en de intensiteit van de genomen maatregelen wellicht groter had kunnen zijn en hoezeer sprake is - geweest - van informatieverschaffing die terughoudender was dan wellicht noodzakelijk, onvoldoende gronden voor twijfel aan een juist beleid van de vennootschap aanwezig zijn, zodat het verzoek tot het doen plaatsvinden van een onderzoek dient te worden afgewezen.

Dit onderzoek (enquête) had een antwoord moeten geven op een aantal vragen, die betrekking hebben op het beleid van Heineken Holding om het koersverschil (discount) tussen de aandelen Heineken Holding N.V. en Heineken N.V. te verminderen. Nu de Ondernemingskamer dit onderzoek niet gelast, zal Profima Trust zich beraden op vervolgstappen.

Tegen deze beslissing van de Ondernemingskamer kan Profima Trust cassatie instellen bij de Hoge Raad en wel binnen twee maanden na datum van deze beschikking.

Op 11 juli 2001 heeft Profima Trust de Ondernemingskamer gevraagd een enquête te gelasten. De behandeling van dit verzoek door de Ondernemingskamer vond plaats op 6 september jongstleden.

Voorafgaande persberichten dd. 29 maart, 6 juni, 12 en 17 juli van dit jaar, alsmede een kopie van de beschikking van de Ondernemingskamer, kunt u desgewenst opvragen bij NautaDutilh in Rotterdam.

Profima Trust S.A.

Genève, 18 oktober 2001

Profiel Profima Trust

Profima Trust S.A. is gevestigd te Genève, Zwitserland.

Profima Trust geeft administratieve, financiële en juridische adviezen aan (investerings-) maatschappijen. Zij treedt desgewenst op als woordvoerder en belangenbehartiger van deze (investerings)maatschappijen.

Woordvoerders van Profima Trust in Nederland, met name inzake het Heineken-initiatief, zijn :

Mr. A.E. Driessen / Mr. P.G. Deraedt Tel : +31-10-224.02.76 Advocatenkantoor NautaDutilh Fax: +31-10-224.00.06 Weena 750
NL - 3014 DA Rotterdam