Ingezonden persbericht


Samenwerkende Commerciële Radiostations

PERSBERICHT

Amsterdam, 18 oktober 2001

OPRICHTING BRANCHE-ORGANISATIE COMMERCIËLE RADIOSTATIONS

Robin Linschoten benoemd tot voorzitter van de branche organisatie van Landelijke en Niet-Landelijke Commerciële Radiostations.

De Vereniging van Landelijke Commerciële Radiostations (VCR) en de Vereniging van Niet-Landelijke Commerciële Radiostations (NLCR) hebben een gezamenlijke branche-organisatie opgericht, de Samenwerkende Commerciële Radiostations (SCR). De SCR heeft Robin Linschoten bereid gevonden om als voorzitter toe te treden tot het bestuur. De overige leden van het bestuur zijn Martin Banga, voorzitter van de VCR, en Mas Boom, voorzitter van de NLCR.).

De heer Linschoten is oud-staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en thans Kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER). Tevens is hij voorzitter van het Adviescollege voor de Toetsing Administratieve Lasten en adviseert hij diverse ondernemingen, onder meer in de verzekeringsbranche.

De commerciële radio is een volwassen bedrijfstak waar ongeveer 1.400 personen werkzaam zijn. In Nederland bestaat de commerciële radio sinds het eind van de tachtiger jaren. Met de oprichting van de SCR en de benoeming van een onafhankelijke voorzitter is de laatste stap gezet in de professionalisering van deze branche.

Het secretariaat van de SCR is gevestigd in Amsterdam.
---

---

---
//////
Noot voor de redactie (