Ingezonden persbericht



Persinformatie

SYMANTEC INTRODUCEERT APPLIANCES: VELOCIRAPTOR 1.1 EN

FIREWALL/VPN OPLOSSING

Symantec Plug&Protect Appliances bieden direct bescherming

Leiden, 18 oktober 2001 - Symantec, toonaangevend in Internetbeveiliging, introduceert VelociRaptor 1.1 en Symantec Firewall/VPN Appliance. Deze Plug&Protect appliances (hardware) zijn voorzien van volledig voorgeïnstalleerde software voor Internet- beveiliging. Ze zijn gericht op kleine en middelgrote ondernemingen die een professionele beveiligingsoplossing nodig hebben zonder veel systeembeheer. De nieuwe licentie-opzet speelt specifiek in op de behoeften van deze bedrijven. VelociRaptor 1.1 en Symantec Firewall/VPN Appliance zijn direct beschikbaar.

Symantec VelociRaptor 1.1 biedt ondernemingen een unieke combinatie van hardware en software die snelle en veilige Internetverbindingen garandeert en het netwerk van de gehele onderneming kan beschermen. Symantec VelociRaptor filtert al het in- en uitgaande dataverkeer op de Gateway en integreert applicatie level Proxies op gebruikersniveau. De firewall, die ICSA gecertificeerd is, biedt daardoor optimale veiligheid. VelociRaptor is een RaQ Server van Sun (voorheen Cobalt), waarop de Raptor Firewall en de VPN-server als standaard zijn geïnstalleerd. Bij de inzet komt het besturingssysteem Linux, dat speciaal voor het apparaat is aangepast. Beveiligingsrichtlijnen voor de enkele gebruiker of voor gebruikersgroepen kan de systeembeheerder probleemloos instellen. Een bijkomend voordeel is dat configuratie back-ups vanuit de management console ingesteld en beveiligd kunnen worden. VelociRaptor is eenvoudig in het gebruik en in 30 minuten te installeren.

Symantec Firewall/VPN Appliance combineert in één oplossing de functionaliteiten van firewall, VPN en netwerken. Het garandeert veilige Internetverbindingen en beschermt het netwerk van ondernemingen door middel van een geïntegreerde firewall. De ingebouwde 10/100 Netwerk Switch biedt directe verbinding met PC's en netwerkcomponenten. Alle op IPSec gebaseerde VPN-clients worden ondersteund. Symantec Firewall/VPN Appliance biedt remote offices en kleine ondernemingen met maximaal 30 werknemers professionele bescherming tegen relatief lage kosten. De appliance is eenvoudig te beheren en in enkele minuten geïnstalleerd.

Nieuwe licentie-opzet

Symantec biedt VelociRaptor 1.1 aan in drie modellen voor verschillende netwerkgroottes en capaciteiten:


- Model 500 beschermt tot 50 netwerknodes.

- Model 700 biedt bescherming aan een onbeperkt aantal netwerknodes en is geschikt voor netwerken tot en met een maximale snelheid van T3.
- Model 1000 biedt bescherming aan een onbeperkt aantal netwerknodes en beveiligt netwerken tot en met de maximale snelheid van Ethernet.

Symantec biedt Firewall/VPN appliance aan in drie modellen voor verschillende netwerkgroottes en capaciteiten:


- Model 100 biedt een firewall en IPSec VPN-oplossing, een netwerk switch voor 4 poorten 10/100 autosensing, en een WAN-poort voor directe verbinding met PC's en netwerk componenten.

- Model 200 biedt dezelfde firewall/VPN oplossing met een netwerkswitch voor 8 poorten 10/100 autosensing en load-balancing tussen twee WAN poorten.

- Model 200R biedt dezelfde mogelijkheden als model 200 met toevoeging van remote VPN-clients met geïntegreerde personal firewall om remote gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige aanvallen.

Beschikbaarheid en verkooppunten
VelociRaptor 1.1 en Symantec Firewall/VPN Appliance zijn direct beschikbaar.
Organisaties die op zoek zijn naar een reseller of distributeur kunnen kijken op Internet:
http://www.symantec.nl/region/nl/purchase/distributors.html

Symantec
Symantec, wereldwijd marktleider in Internet beveiligingstechnologie, biedt bedrijven en consumenten een brede reeks software voor content- en netwerkbeveiliging. Symantec is op de zakelijke markt toonaangevend in virusbescherming, firewall en virtual private network (VPN), vulnerability management, intrusion detection, Internet content en e-mailfiltering, remote management en security services. Op de consumentenmarkt is Symantec vooral bekend van producten die onder de naam Norton worden aangeboden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Cupertino, Californië en het bedrijf heeft vestigingen in 37 landen. Het Europese hoofdkantoor, het Symantec Benelux kantoor, het Symantec Security Response (voorheen SARC) en de afdeling technical support zijn gevestigd in Leiden. Symantec is sinds 1989 op de beurs genoteerd. De aandelen worden verhandeld op het Nasdaq National Market System onder het symbool SYMC. Meer informatie over Symantec en haar producten is te vinden op de website: www.symantec.com


- einde persbericht -