Prolion Holding N.V.

Dit persbericht mag niet worden gepubliceerd of gedistribueerd in de Verenigde Staten van Amerika, Canada of Japan.

PERSBERICHT

18 oktober 2001

Emissie Prolion succesvol afgerond

In aansluiting op het persbericht van hedenochtend maakt de directie van Prolion Holding N.V. bekend dat de eerder aangekondigde emissie succesvol is afgerond.

De uitgifte prijs voor de gewone aandelen ("Aandelen") is vastgesteld op EUR 2.85 per aandeel. De plaatsing bestaat uit 1.009.994 Aandelen, na de plaatsing staan er 13.433.306 aandelen uit. Gebaseerd op de uitgifte prijs bedraagt de opbrengst van de emissie ongeveer EUR 2.9 miljoen.

De Aandelen zijn geplaatst bij professionele beleggers, grootaandeelhouders, strategische partners, management en commissarissen.

Betaling en levering van de Aandelen zullen plaatsvinden op dinsdag 23 oktober 2001. Naar verwachting zullen de Aandelen op dinsdag 23 oktober 2001 tot de notering op de Officiële Markt van de effectenbeurs van Euronext Amsterdam N.V. worden toegelaten.

Directie Prolion Holding N.V.

Vijfhuizen, 18 oktober 2001

Voor nadere informatie:
Prolion Holding N.V.
Tel: 023 558 9050

Website:www.prolion.nl

Profiel
Prolion, sinds juli 1997 genoteerd aan Euronext Amsterdam, is gespecialiseerd in het ontwikkelen van systemen voor automatisering en procesbeheersing in de melkveehouderijsector. In deze sector heeft Prolion een uitgebreide productenrange ondergebracht in verschillende labels. Tot de productenrange van Prolion behoort onder meer de melkrobot (AMS). Dit is een volledig geautomatiseerd systeem voor melkwinning in de stal, gebruikmakend van een met sensoren uitgeruste melkrobot.