Provincie Utrecht

Persbericht
1003183200

Dit is een gezamenlijk persbericht van de provincie Utrecht en gemeente Amersfoort
Regiotaxi gegund aan Klomp Groepsvervoer uit Soest

De provincie Utrecht en de gemeente Amersfoort hebben in overleg met de Stuurgroep CVV Eemland, het vervoer van de Regiotaxi gegund aan Klomp Groepsvervoer uit Soest. De Regiotaxi die op 1 januari 2002 van start gaat heeft tot doel de mobiliteit en de bereikbaarheid van de inwoners in de regio Eemland te verbeteren. De Regiotaxi is een aanvulling op het bestaande openbaar vervoer en is toegankelijk voor iedereen. Er kan op afroep gereisd worden van deur tot deur, of van en naar bestaande OV-haltes.

Bij de aanbesteding zijn de diverse inschrijvingen beoordeeld op van tevoren vastgestelde criteria, waaronder kwaliteit van de centrale, materieel en personeel, klachtenafhandeling en afstemming met het reguliere openbaar vervoer. Klomp kwam daarbij als beste vervoerder uit de bus. De verantwoordelijke vervoersautoriteiten provincie Utrecht en gemeente Amersfoort vinden het voorstel van Klomp ambitieus, waarbij vooral de aandacht en zorg voor de klant en voor het personeel in het oog springen.

Kosten per rit
Een ritje met de Regiotaxi kost straks 1,32 (2,90) per strip. Wvg-geïndiceerden betalen 0,36 ( 0,80) per strip. De reden daarvan is dat zij geen goed alternatief hebben om te reizen, zoals fiets of auto. Gemeenten betalen de meerkosten vanuit hun zorgplicht voor het vervoer van gehandicapten (Wet voorziening gehandicapten). De gemeente Nijkerk heeft daarbij nog een extra subsidieregeling voor haar inwoners met een Wvg-indicatie.

Regiotaxi overal beschikbaar
De Regiotaxi is aanvullend openbaar vervoer voor iedereen. De Regiotaxi is ook zeer geschikt voor mensen met een functiebeperking doordat zij beschikt over speciale voorzieningen en hooggekwalificeerd en servicegericht personeel. Het is openbaar vervoer met iets extra's en kan juist voor groepen mensen die in hun mobiliteit beperkt zijn veel betekenen. De Regiotaxi is betrouwbaar en flexibel. Er kan op afroep gereisd worden van deur naar deur, of van en naar OV-haltes in de regio Eemland. Doordat openbaar vervoer en vervoer van doelgroepen als ouderen en gehandicapten nu wordt gentegreerd in één systeem ontstaat een betere bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio.

De Regiotaxi is een gezamenlijk initiatief van de provincie Utrecht, verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in het oostelijk deel van de provincie, de gemeente Amersfoort, verantwoordelijk voor het lokale stadsvervoer in haar gemeente, en de gemeenten Baarn, Bunschoten, Eemnes, Leusden, Nijkerk, Soest en Woudenberg vanuit hun zorgplicht voor het vervoer van gehandicapten (Wvg).

Nieuwsbrief
In juni 2001 is een nieuwsbrief verschenen over de vervoersontwikkelingen binnen de regio Eemland. In het eerste nummer kunt u lezen wat Collectief Vraagafhankelijk Vervoer is, hoe de Regiotaxi eruit gaat zien en in welk gebied hij gaat rijden. Nieuwsbrief nummer 2 verschijnt begin november. U kunt de nieuwsbrief opvragen bij de deelnemende gemeenten en bij de provincie Utrecht (tel. 030 - 258 37 13).

Voor vragen over dit bericht kunt u contact opnemen met: Gemeente Amersfoort: Joyce de la Croix, (033) 469 45 04 Provincie Utrecht: Astrid Schoon, (030) 258 3713

Voor meer informatie over dit bericht kunt u zich wenden tot Astrid Schoon, 030 - 258 3713 of per e-mail:
Astrid.schoon@provincie-utrecht.nl .