Ingezonden persbericht

Telematica Instituut kiest voor PSA software van Maconomy

AMSTERDAM, 18-10-2001 -- Na een uitvoerig selectietraject heeft Telematica Instituut gekozen voor bedrijfssoftware van Maconomy. Het werken aan strategisch toponderzoek voor het Nederlandse bedrijfsleven binnen een netwerk met vele (inter)nationale kennisinstellingen maakt de ontsluiting van informatie aan projectmedewerkers, onafhankelijk van tijd en plaats noodzakelijk. Tevens biedt Maconomy versterkt projectbeheer en een efficiëntere inzet van werknemers dan met de bestaande infrastructuur (4 deelsystemen) mogelijk was.

Frank Kolner, Controller Telematica Instituut en leider van het softwareselectie-projectteam: "Op technologisch gebied kunnen we het uitermate goed met elkaar vinden. Zoals het Telematica Instituut "Working with the best" als een van haar motto's draagt, integreert Maconomy de meest geavanceerde technieken in haar software om haar klanten optimaal van dienst te kunnen zijn. Het Telematica Instituut zal dan ook intensief gebruik gaan maken van de volledig web-enabled Enterprise Portal van Maconomy. Hierin wordt informatie uit Maconomy, zonodig ook met externe informatie, overzichtelijk op 1 scherm afgebeeld. Zo voorziet de Enterprise Portal elke gebruiker van zijn/haar eigen individuele dashboard, met daarin persoonsgebonden workflow, rapportage, alerts en to-do-lijsten."

Voor Maconomy betekent het Telematica Instituut de eerste klant binnen het Research segment in Nederland. Internationaal heeft Maconomy al ervaring met klanten binnen uiteenlopende researchdisciplines, variërend van media research tot onderzoek voor de luchtvaartindustrie. Silvio Douven, Sales Manager Maconomy Benelux B.V.: "Maconomy en Research passen uitstekend bij elkaar, aangezien researchorganisaties voornamelijk in projecten werken. De implementaties bij Milward Brown, Research International, Campden & Chorleywood Food Research Association, Transport Research Laboratory Ltd UK en Advanced Technology Centre van BAE Systems tonen dat wel aan."

Maconomy

Maconomy levert geïntegreerde bedrijfssoftware aan projectgestuurde bedrijven, georganiseerd als autonome entiteit - zoals bijvoorbeeld reclame-, advies-, of ingenieursbureaus - of als onderdeel van een multinational, zoals interne marketing-, design-, IT- of researchafdelingen. Zo biedt Maconomy organisaties als Millward Brown, KPMG Fides Management, Avis/Cendant, Baxter, IBM, Deloitte & Touche, Xerox Industry Solutions & Services (XISS) en Philips Design betere grip op de dagelijkse werkzaamheden en een verhoogde winstgevendheid. Ruim 300 werknemers in meerdere vestigingen in Europa en de Verenigde Staten verzorgen de verkoop, implementatie en support van inmiddels al meer dan 650 klanten in 28 landen wereldwijd. www.maconomy.com

Telematica Instituut

Het Telematica Instituut is een zelfstandig onderzoeksinstituut dat wordt bestuurd en gefinancierd door het bedrijfsleven en als een van de vier technologische topinstituten in Nederland tevens door de overheid financieel ondersteund. De organisatie is een unieke krachtenbundeling van grote nationale bedrijven, kennisinstellingen en overheid. De kerntaak bestaat uit het snel vertalen van fundamenteel onderzoek naar marktgerichte toepassingen op het gebied van telematica. Sinds de oprichting van het Telematica Instituut in 1997 is de organisatie wat betreft omvang meer dan verdubbeld met eind 2000 een omzet van bijna 34 miljoen gulden en honderd werknemers in dienst, plus nog eens zestig onderzoekers bij de aangesloten kennisinstellingen. www.telin.nl



Ingezonden persbericht