Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 18-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.45 u) Donderdag, 18 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen woensdagavond een radarsnelheidscontroles gehouden op de Parallelweg, Kennedylaan en Kerkraderweg in Heerlen. Totaal werden 1.535 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 250 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 105 km p/u.

Heerlen; ruzie
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie een melding van een ruzie bij een woning aan de Van der Screurstraat in Heerlen. Bleek dat een 18-jarige jongeman aldaar geslagen was met een houten hamer en daarbij gewond was geraakt aan zijn hoofd. De jongeman werd voor medische verzorging aan zijn hoofdwond naar de EHBO van het Atriumziekenhuis overgebracht en kon daarna weer huiswaarts. De politie heeft diens vermoedelijk belager, een 45-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die had bij de ruzie eveneens klappen opgelopen en werd eerst voor medische verzorging naar de EHBO van het ziekenhuis overgebracht waarna hij in het politiebureau werd ingesloten. De houten hamer werd in de woning aangetroffen en inbeslaggenomen. Ook 37-jarige man uit Den Bosch werd op verdenking van betrokkenheid bij de strubbelingen aangehouden en in het politiebureau ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar hetgeen er precies is gebeurd, ieders rol daarbij en de oorzaak daarvan.

Spaubeek; onder invloed
Afgelopen woensdagavond vond een aanrijding plaats op Op t Veldje in Spaubeek. Een 44-jarige fietser uit Heerlen botste met zijn rijwiel tegen een auto, bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Beek. Niemand raakte gewond (enkel enige schade aan de fiets en de auto). Bleek dat de Heerlense fietsbestuurder onder invloed zijn rijwiel had bestuurd. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Heerlense verdachte.