PERSBERICHT - 19 AUGUSTUS 2001

Bremer Freimarkt: oudste volksfeest in Duitsland

Ongeveer vier miljoen bezoekers trekt elk jaar de Bremer Freimarkt, het oudste volksfeest dat Duitsland kent. Het evenement is al 966 jaar oud en houdt de havenstad aan de Weser elk jaar liefst zeventien dagen in zijn ban. Dit jaar staat Bremen van 19 oktober tot en met 4 november in het teken van het grote spektakel.

Het evenement bestaat uit een enorm lunapark, dat te vinden is op de Bürgerweide naast het centraal station en een grote historische 'vrijmarkt' in het gebied rondom het stadhuis en de St. Petri Dom, in het hartje van de stad. Muziek - grotendeels een mengsel van rock en pop - vormt een belangrijk ingrediënt van het Bremer feest. Er is onder meer een 'Freimarkt bei Nacht' in een grote overdekte hal, waar zeventien nachten lang de bloemetjes kunnen worden buiten gezet.

'Ischa Freimaak', zoals het festijn in de Bremer volksmond heet, wordt wel gezien als de Noord-Duitse tegenhanger van het carnaval. Onderdeel van het volksfeest is een grote optocht met zo'n 120 praalwagens door de binnenstad. Dit jaar is deze op zaterdag 27 oktober. De tocht begint om 12.00 uur. Alleen al op die dag verwacht de stad meer dan 200.000 bezoekers.

Er is een speciaal Freimarkt-hotel arrangement verkrijgbaar vanaf 148 Mark per persoon bij gebruik van een tweepersoonskamer.

Informatie en/of reserveringen:
Bremer Touristik-Zentrale
Service-Hotline 00 49.1805 10 10 30, fax 00 49.421 30 80 025 internet: www.bremen-tourism.de