Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Desso blijft onderdeel van Armstrong

OSS, 19 oktober 2001 - Desso, Europees leverancier van tapijt en sportvloeren, blijft een onderdeel van Armstrong DLW AG. De in de Verenigde Staten gevestigde moedermaatschappij, Armstrong Holdings, Inc. (NYSE:ACK) heeft de plannen om Desso te verkopen afgeblazen.

CEO Chan Galbato van Armstrong Floor Products verklaart: "We hebben onlangs opnieuw gekeken naar de economie, onze bedrijfstak en onze producten en zijn tot de conclusie gekomen dat Desso goed zal past in de wereldwijde activiteiten van Armstrong op het gebied van vloerbedekking. We gaan ons nu richten op voortzetting en groei van Desso."

Desso CEO Robin Herr heeft er alle vertrouwen in dat de recente herstructurering van Desso de organisatie zal helpen te voldoen aan de verwachtingen van Armstrong. De organisatie wordt geherstructureerd rond de twee belangrijkste activiteiten van het bedrijf, tapijt en sportvloeren, met als doel maximale winstgevende groei te stimuleren en de leidende positie van Desso op de Europese markt te versterken.

Het in Oss gevestigde Desso produceert textiele vloerbedekking en sportvloeren in fabrieken in Nederland, Duitsland en België. Desso heeft wereldwijd ongeveer 1.200 medewerkers in dienst. De omzet in 2000 bedroeg circa 300 miljoen euro.

Desso is een dochteronderneming van Armstrong DLW AG, waarvan de moedermaatschappij, Armstrong Holdings, Inc. wereldwijd marktleider is op het gebied van ontwerp, innovatie en fabricage van vloeren, plafonds en wanden. Het in Lancaster, Pennsylvania (USA), gevestigde Armstrong heeft wereldwijd ongeveer 15.000 medewerkers. In 2000 was de totale omzet van Armstrong meer dan $3 miljard.

(opmerking voor redacteuren,