Politiebericht Eindhoven e.o. 19-10-2001

1e persbericht van vrijdag 19 oktober 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Voetgangster geschept
Op de kruising Vestdijk Nieuwstraat is donderdagochtend rond 2.30 uur een 15-jarige voetgangster uit Eindhoven geschept door een 19-jarige automobiliste uit Oirschot. De automobiliste reed over de Vestdijk toen ter hoogte van de Nieuwstraat de voetgangster overstak. De Eindhovense is in kritieke toestand overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar het gebeurde.

Eindhoven: Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden Op de kruising Piuslaan, Geldropseweg en Hugo van der Goeslaan vinden op het moment wegwerkzaamheden plaats. De maximumsnelheid is op deze plaatsen grotendeels teruggebracht van 70 km/u naar 30 km/u. De snelheidsverandering wordt duidelijk met borden aangegeven. Uit de donderdag gehouden snelheidscontroles door Verkeershandhaving Politie Brabant Zuid-Oost blijkt dat veel automobilisten de aangepaste snelheidslimiet negeren. Van 9.45 tot 14.00 uur werden 2.032 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 554 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 km per uur. De veiligheid van de wegwerkers wordt hierdoor onnodig in gevaar gebracht. .

Gemert: Man belandt met bestelauto in sloot
Op de Leemskuilenweg is vrijdagochtend rond 6.00 uur een 28-jarige automobilist uit Gemert met zijn bestelauto in een sloot tot stilstand gekomen. De man heeft vermoedelijk door de mist een bocht te laat gezien waardoor hij remde. Hierdoor verloor hij de controle over zijn stuur, raakte in een slip en kwam aan de overkant van de weg in een sloot tot terecht. De man is met verwondingen aan zijn arm en hoofd overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Deurne: Aanhouding na vernieling
Donderdagmorgen om 10.55 uur is op de Atalanta een 16-jarige jongeman aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor de deur van een woning te hebben vernield. De verdachte verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en beledigde en bedreigde de politiemensen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

Eindhoven: Bromfietscontroles
Op drie locaties in Woensel zijn donderdag tussen 14.00 uur en 22.00 uur bromfietscontroles gehouden. In samenwerking met enkele motorrijders hebben deze controles tot doel de bromfietsers en snorfietsers die het niet zo nou nemen met de regels aan te pakken. Tussen 14.45 uur en 16.15 uur is er gecontroleerd bij de Kluisstraat tunnel, van 16.45 uur tot 18.45 uur op het Nederlandplein / Lauwerszeeweg en van 19.30 uur tot 21.15 uur op het Maconhof / Groene Long Achtse Barrier. Bij de controle post werd gebruik gemaakt van een rollentestbank. Er werden processen-verbaal opgemaakt voor de navolgende feiten: Rijden met een bromfiets over een fietspad 2 Brom / Snorfietsen met een te hoog vermogen 26 Geen Helm dragen 10 Ontbreken gele vlakken 2 Niet tonen verzekeringsbewijs 3 Onvoldoende remmen 2 Geen verzekering afgesloten 3 Niet in het bezit van een bromfietscertificaat 1 Rijden door rood licht 1

8 bromfietsen zijn voor nader onderzoek ingenomen 5 bromfietsers mogen hun uitlaat nog komen inleveren. Bij de laatste controle is ook gecontroleerd op de verlichting waarbij 7 bekeuringen werden uitgedeeld voor het rijden zonder licht.

De komende tijd zal politie meer van deze controles houden.

Eindhoven: Controle overlast binnenstad
Ter bestrijding van de overlast in de binnenstad van Eindhoven is er donderdagavond op de Kerkstraat, Gedempte Gracht, Dommelstraat en Stationsplein gecontroleerd. 12 verdachten zijn staande gehouden en voorzien van een proces-verbaal heengezonden. De overtredingen bestonden uit het drinken van alcohol op straat, het hangen in portieken en het in bezit hebben van drugs.

Helmond: Onder invloed
Op de Kanaaldijk Noord is donderdagavond om 2.31 uur een 34-jarige automobilist uit Someren aangehouden. De politie zag dat de man door het rode licht reed en liet hem stoppen. Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was. Hij blies een alcoholpromillage van ruim
1.10 promille. Het rijbewijs van de verdachte was verlopen. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 5 uur.

Eindhoven: Aanhouding na vernieling
Donderdagavond om 21.25 uur is op de Willemstraat een 16-jarige jongeman aangehouden> hij wordt ervan verdacht kort ervoor op de Engelsbergenstraat een spiegel van een personenauto te hebben afgetrapt. De verdacht verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De ouders zijn in kennis gesteld.

Helmond: Verkeerscontrole
Bij een verkeerscontrole op de motor binnen de bebouwde kom van de gemeente Helmond zijn donderdagavond 2 bromfietsers bekeurd omdat zij geen bromfietscertificaat hadden, 1 bromfietser omdat hij op het fietspad reed, 4 bromfietsers omdat zij geen helm droegen en 1 bromfietser omdat de achterverlichting defect was.

Veldhoven: Verkeerscontroles
In het voetgangersgebied van De Wal tussen de Zuringbeek en De Meent is donderdagavond een verkeerscontrole gehouden. Voor de navolgende feiten is proces-verbaal opgemaakt: Brom / snorfiets de rijbaan / fietspad niet gebruiken 7 Met een fiets de rijbaan / Fietspad niet gebruiken 2 Bromfietsers zonder verlichting 3 Fiets zonder verlichting
1


Op de Pleintjes is een controle op overlast van bromfietsers gehouden. Voor de navolgende feiten werd geverbaliseerd: Brom / snorfiets rijbaan / fietspad niet gebruiken 5 Met de fiets het fietspad / rijbaan niet gebruiken 5 Bromfietser zonder helm 1 Fietsen zonder verlichting 1

Gemert: Eenzijdig ongeval met gewonde
Op de Groeskuilen is donderdagavond omstreeks 22.30 uur een 19-jarige automobilist uit Boekel licht gewond geraakt. De man reed komende uit de richting Scheiweg over de Oost-om en botste, door nog onbekende reden tegen een op een verhoging geplaatst verkeersbord. Hij klaagde over hoofdpijn en pijn in de nek.

Deurne: Verlichtingscontrole
Bij een verlichtingcontrole op de Vliersingel en in Asten op de Beatrixlaan zijn 4 fietsers bekeurd voor het fietsen zonder licht.

Valkenswaard: Mishandeling
Vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur , zijn op de Waalreseweg is een groep van ongeveer 10 jongens en meisjes in de leeftijd van 14 tot 16 jaar aangevallen door een groep van 8 jongens op bromfietsen en scooters. Zonder enige reden begon men te slaan en te schoppen. Hierbij raakten drie slachtoffers gewond aan het gezicht. Een van hen is voor het hechten van een wond naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Veldhoven: Onder invloed
Vanmorgen om 01.26 uur is op de Botsehei een 41-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Bij controle bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,55 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod voor de duur van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.