Ingezonden persbericht

Allround LCD-monitor met compact ontwerp en ISO-13406-2-certificering

MultiSync LCD1550V: 15-inch instapmodel voor zakelijk en privé-gebruik

Hoofddorp, 19 oktober 2001 - NEC-Mitsubishi Electronics Display introduceert met de MultiSync LCD1550V een nieuw instapmodel in de 15-inch LCD-markt. Evenals zijn voorganger, de MultiSync LCD1530V, kenmerkt deze monitor zich door het compacte ontwerp, de uitstekende beeldweergave en een laag energieverbruik. De nieuwe flatscreen-monitor is een allround beeldscherm dat gebruikt kan worden in zowel professionele omgevingen als banken, de overheid, verzekeringsmaatschappijen en call centers, als in de thuisomgeving. De LCD1550V voldoet aan alle gebruikelijke standaarden en aan de strenge eisen van TCO99. Net als alle nieuwe monitoren van NEC-Mitsubishi is ook deze monitor gecertificeerd volgens de nieuwe ISO-13406-2-normering. Deze ISO-normering is eerder dit jaar ingesteld en biedt een classificatie voor de kijkhoek van LCD-monitoren en definieert een limitering voor het aantal toegestane foutieve pixels, waardoor een differentiatie tussen de kwaliteit van LCD-monitoren mogelijk wordt.

ISO-13406-2 verplicht producenten van monitors om vergelijkingsinformatie te geven over de lichtintensiteit, het contrast, de reflectie, kleurweergave, gelijkmatigheid van helderheid en kleuren, fontanalyse en flikkering. Kopers van de MultiSync LCD1550V kunnen een volledige versie van de LiquidView-software gratis downloaden van de website van de producent Display Portraits. LCD-schermen ondersteunen een groeiend aantal 'points per inch' (ppi). Teksten worden hierdoor steeds kleiner weergegeven bij een 'natuurlijke' resolutie. Met LiquidView kan de gebruiker iconen, pulldown-menu's, snelkoppelingen en de woorden in de diverse menu's op de Windows-desktop schalen, zodat sneller kan worden genavigeerd.

De NEC MultiSync LCD1550V is gebaseerd op een digitaal Active Matrix LCD-paneel dat een kijkhoek van 120 graden horizontaal en 90 graden verticaal biedt bij een contrastratio van 10:1. Een lichtintensiteit van 200 cd/m² en een contrastratio van 300:1 verzekeren dat de beeldkwaliteit helder en gedetailleerd is. Het actieve weergavegebied is 30,4 x 23 cm.

Door het nieuwe ontwerp heeft de MultiSync LCD1550V een smal frame, ideaal voor werksituaties waarbij meerdere LCD-schermen naast elkaar worden geplaatst. Daarnaast neemt deze monitor weinig bureauruimte in door het compacte ontwerp van 345 x 352 x 164 mm (b x h x d) en weegt deze slechts 3,8 kg, inclusief voet. Het energieverbruik is maximaal 20 Watt, minder dan 3 Watt in de stand-by-modus en 0 Watt wanneer de monitor uitgeschakeld is. Deze waarden vormen een belangrijk beslissingscriterium voor grote gebruikers, voor wie het verlagen van de 'Total Cost of Ownership' (aanschafprijs van de monitor, inclusief de onderhouds- en verbruikskosten gedurende het gebruik) de hoogste prioriteit heeft. De aanbevolen resolutie van de LCD1550V is 1024 x 768 pixels bij 75 Hz. Het 6-bits-paneel kan op basis van de Color Smoothing Control-technologie (CSC) 16,19 miljoen kleuren weergeven.

Andere kenmerken van de MultiSync LCD1550V zijn functies als Power Management, Asset Management, Plug & Play voor Windows-besturingssystemen en de mogelijkheid kleurtemperaturen aan te passen (vijf van tevoren ingestelde waarden, die afzonderlijk kunnen worden aangepast). De On-Screen Manager maakt een eenvoudige aanpassing van alle instellingen op het scherm zelf mogelijk. Door de geïntegreerde Kensington-Lock kunnen apparaten worden verbonden met de monitor waardoor diefstal of ongeautoriseerde verwijdering van de monitor wordt voorkomen.

Door het allround karakter kan de MultiSync LCD1550V worden geplaatst op alle monitorarmen gebaseerd op de VESA-standaard, en dus worden gebruikt voor alle toepassingsgebieden in zowel privé- als zakelijke omgevingen. Het hoge contrast en de lichtintensiteit verzekeren dat de nieuwe 15-inch LCD-monitor scherpe en heldere beelden weergeeft. Daarnaast biedt de LCD1550V een flikkeringsvrij beeld, een elektromagnetische compatibiliteit en voldoet aan de gebruikelijke standaarden als CE, TCO99, TÜV Ergonomie, TÜV/GS, Energy Star en ISO 13406-2.

Prijs, beschikbaarheid en garantie
De MultiSync LCD1550V is beschikbaar voor een adviesverkoopprijs van 527 euro (fl. 1161,36) exclusief BTW. De monitor wordt geleverd met netsnoer, een 1,8 m Mini D-Sub-snoer, installatiesoftware en handleiding. De LiquidView-software kan worden gedownload van de website van de producent: Display Portraits. NEC-Mitsubishi Electronics Display biedt drie jaar garantie op alle apparaten, inclusief backlight en een gratis on-site service. Voor meer informatie over de producten en over ISO-13406-2: www.nec-mitsubishi.com

NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp.
De Japanse joint venture voor monitoren NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) werd op 18 januari 2000 opgericht in Tokio en is operationeel vanaf 1 april 2000. In Europa en de Verenigde Staten ging dit samenwerkingsverband op 1 juli 2000 van start onder de naam NEC-Mitsubishi Electronics Display (NMD). Het doel van de joint venture is het gezamenlijk bedienen van de markt voor monitoren en het bundelen van de krachten op het gebied van technische knowhow om zo de markt optimaal van dienst te zijn. Onder de nieuwe naam NEC-Mitsubishi Electric Visual Systems Corp. (NMV) wil de organisatie een eigen, sterke plaats veroveren tussen de grootste mondiale spelers in deze sector. Dat is mogelijk dankzij een versterkte concurrentiekracht en een steviger focus op innovatieve technologieën en verhoogde efficiency. Het managementteam bestaat uit vertegenwoordigers van beide organisaties. President en CEO is Yoshi Takayama, Executive Vice-President en COO is Nobuyoshi Yamazaki. NMV biedt wereldwijd werk aan meer dan 2.400 mensen.