Gemeente Doetinchem

Er gebeurt weer van alles in La Libertad, Nicaragua

Tijdens een bezoek van enkele leraren en leerlingen - nu ruim een jaar geleden - van het Ludgercollege aan La Libertad is het plan gerezen de plaatselijke middelbare school lesmateriaal en een volledig ingericht computerlokaal aan te bieden. De leerlingen van het Ludger hebben actie gevoerd (o.a. een sponsorloop) een aantal organisaties (o.a Wilde Ganzen en de Vereniging Ned. Gemeenten) heeft bepaalde opbrengsten verdubbeld en het geld is er.

Onlangs zijn de leermiddelen aan de school aangeboden. Inmiddels blijkt het Ministerie van Onderwijs in Nicaragua bereid het computerlokaal te financieren zodat wij met een deel van het geld van het Ludger andere nuttige dingen kunnen doen.

De lagere scholen zijn onlangs ook voorzien van een aantal noodzakelijke leermiddelen betaald uit de opbrengst van acties van Protestant Christelijke basisscholen uit Doetinchem. Het spreekt vanzelf dat al die leermiddelen, in overleg met de leraren daar, in Nicaragua zijn ingekocht.

Kleine problemen

Ondanks het ontzettend natte weer zijn de tien nieuwgebouwde huizen in La Libertad bijna klaar. In een volgend bericht leest u daar meer over. Een probleem waar men momenteel mee worstelt is het verkrijgen van rechtspersoonlijkheid voor onze tegenstichting in La Libertad, de Fundación Crecemos Juntos, (dat betekent: "Dat we samen mogen groeien").

Dat blijkt niet gemakkelijk, telkens als we denken dat het nu wel klaar is, blijkt er weer een ambtelijke hobbel te zijn die overwonnen moet worden. Maar de mensen in La Libertad verliezen de moed niet en binnenkort moet het toch eens lukken ! Dan kan ook de container, die sinds mei bij 't Brewinc klaar staat om verzonden te worden, eindelijk weg.

H.E. Doedens, voorzitter DOS