Politiebericht Flevoland: Flevoland 19-10-2001
Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Easy Riders: controles gaan door
FLEVOLAND - Het brom- en snorfietsproject Easy Riders wordt voortgezet. De politie blijft controleren op helmgebruik, verlichting, verzekering, bromfietscertificaat en de technische staat van de brom- en snorfietsen. Donderdag zijn bij het bureau in Emmeloord tussen 15.30 en 17.00 uur weer 8 bromfietsen gecontroleerd, waarvan er 6 zijn bekeurd. Eén bromfiets is in beslag genomen, de overige 5 zijn bekeurd vanwege overschrijding van de constructiesnelheid.

Aanrijdingen met letsel
LELYSTAD - Bij een botsing op de Houtribdreef ter hoogte van de rotonde Stationsdreef is donderdagavond een 21-jarige automobilist uit Lelystad gewond geraakt. Volgens een getuigenverklaring reed de 21-jarige met grote snelheid over de busstrook bij een inhaalmanoeuvre langs de rechterkant over de Houtribdreef richting Lelycentre, en voegde vervolgens links in, waarbij hij ter hoogte van de rotonde bij een 24-jarige automobiliste uit Lelystad achter op de auto reed. Daarbij raakte de 21-jarige gewond en is per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Zijn auto is afgesleept. De verdachte verkeerde vermoedelijk onder invloed, maar weigerde mee te werken aan een blaastest, waarna een bloedtest werd afgenomen. In afwachting van de uitslag is zijn rijbewijs ingenomen.

DRONTEN - Een 10-jarig jongetje uit Dronten is donderdagmiddag gewond geraakt toen hij de Elburgerweg overstak. De jongen fietste de weg over en keek daarbij volgens getuigen vermoedelijk niet goed uit, waarna hij werd aangereden door een 49-jarige automobilist uit Epe. De bestuurder reed op de Elburgerweg van Dronten richting Elburg en kwam ter hoogte van de Hondweg met de jongen in botsing. Uitwijken en remmen mochten niet meer baten. De jongen is met onbekend letsel per GGD-ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Zwolle.

ALMERE - Op het Spoorbaanpad is donderdagmiddag een 58-jarige fietser uit Almere gewond geraakt na een botsing met een 16-jarige bromfietser uit Almere. De bromfietser reed richting Almere-Buiten en wilde bij de bocht naar rechts richting Hagedisstraat afremmen. Mede omdat hij een tas op het frame tussen zijn knieën had gezet, verloor hij daarbij de controle over de bromfiets. Bij de daaropvolgende botsing raakte de fietser, die in dezelfde richting reed, gewond aan zijn elleboog, heup en hoofd. De bromfietsers raakte gewond aan hand en knie. Beiden zijn onderzocht door de GGD.

EMMELOORD - Bij een kop-staartbotsing op de A6 ter hoogte van de Ketelbrug zijn donderdagmiddag drie 39-jarige automobilisten betrokken geraakt. Een 39-jarige automobilist uit Streefkerk reed vermoedelijk uit oververmoeidheid achter op de auto van een 39-jarige automobiliste uit Swifterbant. De Streefkerker wilde nog uitwijken en reed de linker rijstrook op, waardoor een 39-jarige automobilist uit Lelystad die naast hem reed, in de vangrail terechtkwam. De auto`s van de man uit Streefkerk en de vrouw uit Swifterbant zijn afgesleept. De vrouw is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis vervoerd met nekletsel.

Rijden onder invloed
DRONTEN - Op de Baan in Biddinghuizen is donderdagavond een 24-jarige automobilist uit Biddinghuizen aangehouden wegens rijden onder invloed. De man reed in Dronten al met zijn mistverlichting aan, en kreeg daarvoor een waarschuwing, waarna hij ze uit deed. Even later reed hij in Biddinghuizen echter weer met mistverlichting. Hierop is hij aangehouden en aangesproken. Daarbij roken de agenten een alcohollucht en lieten de man blazen. Hij blies 145 ug/l en bleef daarmee onder de wettelijke limiet van 0.5 promille, waarna hij is heengezonden.

ALMERE - Op de Polderdreef is afgelopen nacht een 26-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle werd hij aangehouden en blies 420 ug/l (1.0 promille). Hij kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.

ALMERE - Vanmorgen vroeg is op de A6 bij Almere een 47-jarige automobilist uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De man blies bij de controle 490 ug/l (1.1 promille) en kreeg een rijverbod van 4 uren en een proces verbaal.

Aanhouding bij inbraak winkel Punter
LELYSTAD - Een 16-jarige jongen uit Lelystad is donderdagavond aangehouden voor een inbraak in een supermarkt in de Punter. De verdachte had zichzelf toegang verschaft tot de winkel en strooide brood rond op de parkeerplaats. Bij zijn aanhouding verzette hij zich, zodat hij geboeid moest worden overgebracht naar het bureau, waar hij verder verhoord wordt.