Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-10-2001 Politieberichten district Heerlen (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 19 oktober 2001

District Heerlen

Heerlen; winkeldiefstal Personeel van een winkel in het Corio-winkelcentrum in Heerlen betrapte afgelopen dondermiddag een 34-jarige Heerlenaar bij diefstal van twee kledingstukken (jacks) ter waarde van totaal bijna honderdtwintig gulden. De kledingstukken werden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar / winkelier en de aangehouden verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Diezelfde donderdagmiddag werd ook een 48-jarige Heerlenaar aangehouden. Die wordt ervan verdacht in een winkel aan de Saroleastraat een aantal broeken te hebben gestolen ter waarde van totaal bijna honderdtien gulden. De verdachte liet bij zijn aanhouding de broeken vallen en ontkende de diefstal (zou de broeken hebben gevonden). De politie stelt een nader onderzoek in.

Heerlen; onder invloed
Het slingerende rijgedrag van een 54-jarige automobilist uit Voerendaal trok afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Heesbergstraat in Heerlen de aandacht van de politie. Bleek dat de automobilist onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de man ruim 1 promille alcohol in zijn bloed, ruim tweemaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. Het rijden door de voor hem rode verkeerslichten door een 28-jarige automobilist uit Heerlen trok afgelopen nacht op de Spoorsingel in Heerlen de aandacht van de politie. Bij controle op de Willem Barentszweg bleek dat de Heerlenaar onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op terzake de gepleegde verkeersovertredingen en het onder invloed besturen van een motorvoertuig.

Heerlen; fikse boete
De politie heeft een 20-jarige man uit Heerlen in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van fl. 750,-. De man wordt ervan verdacht personeel van een benzinetankstation aan de Kissel in Heerlen te hebben bedreigd waarbij het personeel op een gegeven moment ook met een kettingslot werd bedreigd welke de verdachte tevoorschijn had gehaald. Het personeel had de verdachte aangesproken omdat hij op het tankstation met zijn snorfiets met hoge snelheid tussen autos rondjes aan het rijden was.

Nuth; tanken zonder te betalen
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht kreeg de politie een melding dat een automobilist benzine had getankt (voor ongeveer negentig gulden) bij een benzinetankstation in Nuth. Bij het ingestelde onderzoek kreeg de politie aanwijzingen omtrent de identiteit van de automobilist. De verdachte, een 31-jarige man uit Geleen werd vannacht nog thuis in zijn woning in Geleen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De verdachte heeft bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.