Sun Microsystems publiceert cijfers eerste kwartaal

Amersfoort, 19 oktober 2001 - Sun Microsystems heeft de resultaten bekend gemaakt voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar 2002, dat eindigt op 30 september 2001. De omzet voor het eerste kwartaal bedroeg US$ 2,861 miljard. Dit betekent een omzet-afname van 43% ten opzichte van vorig jaar.

Het netto verlies voor het eerste kwartaal bedroeg US$ 158 miljoen en het netto verlies per aandeel US$ 0,05 (dit is exclusief het verlies op Sun's strategische investeringsportfolio, het afschrijven op gebouwen, lopende Research & Development-projecten en het effect van de belastingmaatregelen die hieraan gerelateerd zijn).

Gedurende het eerste kwartaal zorgden een aantal bijzondere posten voor een stijging van het netto verlies van US$ 22 miljoen. Deze posten bestaan uit: US$ 19 miljoen voor Sun's strategische investeringen, US$ 3 miljoen voor lopende Research & Development-projecten en US$ 14 miljoen voor het afschrijven op gebouwen. Een deel van deze kosten wordt gecompenseerd door een afname van US$ 14 miljoen aan bovengenoemde posten gerelateerde belastingvoordelen. Inclusief deze activiteiten was het GAAP netto verlies US$ 180 miljoen en het netto verlies per aandeel US$ 0,06.

Scott McNealy, Chief Executive Officer van Sun Microsystems: "De huidige economische situatie is erg moeilijk, maar de kracht van de visie en de strategie van Sun heeft een concurrerend voordeel. De computerindustrie blijft inkrimpen, maar Sun blijft zich focussen op het ontwikkelen van technologieën en producten die kenmerkend zijn voor ons bedrijf, zoals de op UltraSPARC III-gebaseerde productlijn. De ROI-propositie van deze productlijn is één van de meest aantrekkelijkste proposities op dit moment. Gecombineerd met de Solaris Operating Environment, de Sun Open Net Environment (Sun ONE) software, de Enterprise Services business en de Sun StorEdge hard- en software, blijft Sun één van de weinige bedrijven die een totaaloplossing biedt om volledig aan de wens van de klant te kunnen voldoen."

Sun Microsystems
Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen.