Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-10-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 19 oktober 2001

District Kerkrade

Landgraaf; gesignaleerd
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Einsteinstraat in Landgraaf van een 46-jarige Heerlenaar bleek dat die gesignaleerd stond ingevolge een rechtelijk vonnis voor een gevangenisstraf van zeven dagen. De Heerlenaar werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij in afwachting van het ondergaan van de hechtenis werd ingesloten. Overigens bleek de Heerlenaar bij nadere controle ruim elf gram heroine en cocaine bij zich te hebben. Die werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Landgraaf; beledigingen
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Irenestraat in Landgraaf van een 23-jarige automobilist uit Landgraaf bleek dat die zon tachtig gram verdovende middelen (marihuana) bij zich had. Die werden inbeslaggenomen en de politie maakt proces-verbaal tegen de verdachte op. Toen de verdachte zijn weg vervolgde uitte hij bij het weglopen beledigingen in de richting van de politie-agenten. Die hebben de man daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte en in het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen dagvaarding uitgereikt om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Landgraaf; snelheidscontroles
De politie heeft afgelopen donderdag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Europaweg-Noord in Landgraaf. Totaal werden 342 voertuigbestuurders gecontroleerd waarvan er totaal 52 voertuigbestuurders werden bekeurd wegens het overschrijden van de terplaatse maximaal toegestane snelheid. Een aantal werd terplaatse bekeurd (6) en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km p/u.
Bij een radarsnelheidscontrole afgelopen donderdagavond op de Pasweg in Landgraaf werden totaal werden 707 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 64 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Die krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 70 km p/u.