Politie Amsterdam-Amstelland

Drugdealer aangehouden
19-10-01. Donderdagavond rond 20.00 uur hield de politie op de Nassaukade een 61-jarige dealer in verdovende middelen aan. De man werd op heterdaad betrapt toen hij vanuit zijn auto drugs verkocht aan een verslaafde. Toen agenten de man wilden aanhouden ging hij er vandoor. Na een korte achtervolging waarbij de verdachte het water van de Nassaukade in dook, kon hij worden aangehouden. De politie nam naast 47 pillen ook 4 zakjes en 15 bolletjes met verdovende middelen in beslag. Later werd in de woning van de verdachte nog een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De verdachte is inmiddels voorgeleid bij de officier van justitie.

---

Gevaarlijke stoffen aangetroffen
19-10-01. Vannacht trof de politie in twee boxen onder een pand aan de Middenweg illegaal vuurwerk en gevaarlijke stoffen aan. De stoffen worden meestal gebruikt bij het maken van verdovende middelen. Politie, brandweer en milieudeskundigen zorgden voor een veilige afvoer. De politie kreeg een melding van een inbraak in een pand aan de Middenweg. Daar aangekomen werden geen inbrekers aangetroffen. Bij onderzoek trof de politie in één box een geringe hoeveelheid illegaal vuurwerk aan en in een andere box de chemicaliën. Vooralsnog blijken beide zaken niets met elkaar te maken te hebben. De boxen waren van verschillende bewoners.

---

Leger helpt regiopolitie
19-10-01. In de nacht van zaterdag op zondag zal het leger de regiopolitie Amsterdam-Amstelland helpen bij het creëren van een veilige voetgangersoversteekplaats tijdens de marathon van Amsterdam. Een onderdeel van de genie van de landmacht zal die nacht tussen 01.00 uur en 06.00 uur een stalen voetgangersbrug opbouwen zodat mensen ter hoogte van het Muntplein veilig het marathonparkoers kunnen oversteken.

------

Zemenventer loopt tegen de lamp
19-10-01. Donderdagavond rond 20.30 uur hield de politie een 46-jarige man aan op het station Diemen-zuid. Hij wordt verdacht van diefstal c.q. heling van een aantal zemen. De man verzette zich bij zijn aanhouding tegen een politieagent. De verdachte bood een aantal gloednieuwe zemen te koop aan op het perron van het station. Dit deed hij ook bij een daar in burger surveillerende agent. Toen de agent zich legitimeerde en de man wilde aanhouden, ontstond een worsteling waarbij de agent bijna voor een aankomende trein werd geduwd. De agent kreeg hulp van collegas en de man kon worden overmeesterd. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld.