Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-10-2001 Politieberichten district Maastricht (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 19 oktober 2001

District Maastricht

Maastricht; schennispleging
Een onbekende circa 60-jarige man, enigszins grijs kalend haar en gekleed in een zwarte broek en een beige jas) heeft afgelopen donderdagmiddag omstreeks 14.30 uur in het Henri Hermanspark in Maastricht (Jekerkwartier) een tweetal meisjes (13/14) uit Maastricht zijn geslachtsdeel getoond. De onbekende potloodventer is daarna weggelopen in de parkeergarage aan het Onze Lieve Vrouweplein waarna de politie werd gewaarschuwd. De schennispleger werd er echter niet meer aangetroffen en kon niet meer worden achterhaald.

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Helmstraat in Maastricht van een 36-jarige automobilist uit Beek bleek dat de man onder invloed achter het stuur van zijn auto zat. Ademanalyse wees uit dat hij ruim 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast bleek dat de verdachte de auto bestuurde terwijl zijn rijbewijs wegens een eerder gepleegd soortgelijk delict al was ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Op de Calvariestraat in Maastricht bleek afgelopen nacht bij controle dat ook een 32-jarige automobilist uit Hoensbroek onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse wees uit dat de Hoensbroekenaar ruim tweemaal zoveel alcohol in in zijn bloed had (ruim 1 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). Ook tegen deze verdachte maakt de politie proces-verbaal op.

Maastricht; openlijke geweldpleging
Vanmorgen, vrijdagmorgen omstreeks 05.15 uur kreeg de politie een melding dat op het Vrijthof een drietal personen een tweetal mannen aan het slaan waren. De politie die snel terplaatse ging trof er twee 19-jarige Maastrichtenaren aan. Een van hen verklaarde zonder enige aanleiding door een drietal personen te zijn geslagen en getrapt. Ook het andere 19-jarige slachtoffer die tussenbeide wilde komen om de mishandeling te doen stoppen, liep klappen op. Beide slachtoffers liepen daarbij allerlei pijnlijke plekken op. De politie die meteen in de omgeving op onderzoek uitging trof op de Brusselsestraat een drietal personen aan die voldeden aan de opgegeven signalementen. De drie personen, twee 21-jarige mannen uit Maastricht en een 17-jarige jongeman uit Cadier en Keer werden op verdenking van openlijke geweldpleging / mishandeling aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.