Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-10-2001 Politieberichten district Sittard (RKey; 14.00 u) Vrijdag, 19 oktober 2001

District Sittard

Susteren/Nieuwstadt; aangehouden
De hoge snelheid van een bromfietsbestuurder en het feit dat deze geen bromfietshelm droeg, trok afgelopen donderdagnamiddag op de Susterderweg de aandacht van de politie. De politie die de bromfietsbestuurder dan ook wilde controleren reed de bromfietsbestuurder achterna waarbij de kilometerteller van het politievoertuig snelheden klokte van soms 65 km p/u. Daarbij negeerde de bromfietsbestuurder de door de politie gegeven stoptekens. Uiteindelijk wist de politie de bromfietsbestuurder, een 46-jarige man uit Sittard tot stoppen te bewegen. Toen de verdachte van zijn bromfiets afstapte bleek hij onvast ter been was en viel bijna tegen de politie-auto. De verdachte werd aangehouden en ademanalyse wees uit dat de Sittardenaar ruim 3 promille alcohol in zijn bloed had, ruim zes maal hoger dan wettelijk maximaal is toegestaan. De bromfiets van de verdachte werd voor nader technisch onderzoek uit het verkeer genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Beek; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Maastrichterlaan in Beek. Totaal werden 598 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 67 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal werd terplaatse bekeurd en de overige voertuigbestuurders krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Daarnaast bekeurde de politie ook nog eens een drietal voertuigbestuurders wegens het niet dragen van de autogordel (2 bekeuringen), het onnodig geven van lichtsignalen met de voertuigverlichting en het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren.

Puth/Schinnen; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdag een radarsnelheidscontrole gehouden op de Geleenstraat in Puth. Totaal werden 291 voertuigbestuurders gecontroleerd. Daarvan hebben totaal 26 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximumsnelheid overtreden. Een aantal werd terplaatse bekeurd en de overigen krijgen de bekeuring thuisgestuurd. Daarnaast werden totaal 4 voertuigbestuurders terplaatse bekeurd wegens het niet dragen van de autogordel en het niet bij zich hebben van de vereiste voertuigpapieren.